"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Μαύρη τρύπα» ύψους 1 δισ. ευρώ στο ΙΚΑ

Της Χριστινας Kοψινη

Από το ΙΚΑ ξεκίνησε η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την αναζήτηση της πραγματικής εικόνας στα οικονομικά των μεγάλων Ταμείων. Ο υπουργός, κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης επισκέφτηκαν την Πεμπτη το πρωί τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ενημερώθηκαν από τον διοικητή του Ιδρύματος, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον υποδιοικητή, κ. Δημήτρη Κυρζόπουλο, για την πραγματική ταμειακή κατάσταση του φορέα.

Η κατάσταση που παρουσίασε η διοίκηση επιβεβαιώνει ότι η «μαύρη τρύπα» που πρέπει να καλυφθεί το ταχύτερο δυνατό για να πληρωθούν οι συντάξεις μέχρι το τέλος του 2009, υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. Για κάθε έναν από τις τρεις μήνες πρέπει να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζεται και το δώρο Χριστουγέννων που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την πρόσθετη χρηματοδότηση. Το εσπευσμένο της επίσκεψης στο ΙΚΑ δεν είναι τυχαίο, αφού μέχρι την επόμενη Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου πρέπει να κατατεθούν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό του ΙΚΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: