"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ vs ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: ...και μπράβο τους (και μπράβο μας)

Photo: Ο Ιταλικός λαός γιορτάζει παλαιότερη χειραφέτηση 

Χίλια μπράβο αξίζουν στον Ιταλικό τον λαό που - και αυτός - είναι αρκετά σοφός ωστε να ξέρει πως αν είναι να κάνουμε λάθη, καλύτερα να επαναλάβουμε αυτά του παρελθόντος και να μην πειραματιζόμαστε με καινούργια. Έτσι αποφάσισε να δώσει εκατομμύρια ψήφους στον Μπέπε τον Γκρίλο

Παλαιότερα, ο σοφός Ιταλικός λαός, είχε κάνει κάτι παρόμοιο με τον Μπενίτο τον Μουσολίνι – ένα αντιστοίχως μεγάλο κωμικό ταλεντο - που και εκείνος μπέρδευε με αποτελεσματικό τρόπο το έθνος, την ξενοφοβία και την καταγγελία του πολιτικού κατεστημένου. 

Πρόκειται για έναν πολύ ωραίο συνδυασμό ο οποίος πάντα προσελκύει τους μικροαστούς πελάτες όταν ξεβολεύονται και αναγκάζονται να κόψουν τα ψώνια από τα μεγάλα πολιτικά μαγαζιά.

 Θα παραμείνω στις Ιταλικές εκλογές καθώς δεν μπορώ – αλοίμονο - να μην δώσω πολλά μπράβο και σε εκείνους τους συμπολίτες μου οι οποίοι είδαν τα ποσοστά του Γκρίλο ως απόδειξη πως μεγάλο μέρος του Ιταλικού του λαού είναι αδέσμευτο και δεν μασάει από Ευρώπες και άλλες τέτοιες αηδίες. Κατανοώ την πίκρα τους που δεν ζουν στον μεσοπόλεμο ωστε να μπορούν με την ίδια θέρμη – και τα ίδια επιχειρήματα - να χαιρετίσουν την άνοδο του Μπενίτο, αλλά ελπίζω να ξέρουν πως μπορούν να ζήσουν και στη χώρα μας ανάλογες στιγμές λαικής χειραφέτησης:


photo: Φρέσκοι ‘Ελληνες κωμικοί-πολέμιοι του σάπιου κατεστημένου, κάνουν share φωτογραφίες του νέου τους ειδώλου και μπράβο τους  

Αρκεί να καταφέρουν να πείσουν αρκετούς να ψηφίσουν τον Πάνο τον Καμμενο ή - για πιο hard core χειραφέτηση - τον Νίκο τον Μιχαλολιάκο. Μπορεί οι δυο αυτοί αδέσμευτοι πολιτικοί να μην έχουν παρελθόν στο θέατρο, αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την κωμική τους τη φλέβα και το λαικό τους το έρεισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: