"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Αντιαναπτυξιακές εμμονές βολεμένων κρατικοδίαιτων "επαναστατών"...


Φυσικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να πει ότι οι Σκουριές είναι η περιοχή «σύμβολο για όλη την Ελλάδα...». Το είχε πει για την Κερατέα, εκεί όπου οι μολότοφ έπεφταν βροχή· οι εμπρησμοί σκαπτικών μηχανημάτων και περιπολικών της αστυνομίας ήταν στην ημερήσια διάταξη· έγινε πολιορκία του αστυνομικού τμήματος για την απελευθέρωση κρατουμένου· υπήρξε επίθεση με μολότοφ σε σπίτι αστυνομικού χαράματα, την ώρα που κοιμόταν με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του.

Ολα τα παραπάνω για τον κ. Τσίπρα ήταν άξια επαίνου: «Εσείς δείξατε πρώτοι σε όλη την Ελλάδα τον δρόμο της αξιοπρέπειας, της αυτοπεποίθησης και της ανατροπής... Η Κερατέα αποτίναξε τα δεσμά των τετελεσμένων που προσπάθησαν να επιβάλουν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Αυτά τα έκαναν μόνο οι χούντες της Λατινικής Αμερικής στους Ινδιάνους».

Οταν ο κ. Τσίπρας μιλούσε στην Κερατέα ήταν αρχηγός ενός μικρού κόμματος, τώρα είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάθε επένδυση συνάντησε τη λυσσαλέα αντίδραση ποικιλώνυμων ομάδων πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ που «αντιστέκονταν» ακόμη και βιαίως σε κάθε έργο μέχρι τελικής ματαίωσής του.

Με στόχο τη ματαίωση
- Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Νίκος Χουντής άνοιξε μέτωπο και για τον ΧΥΤΥ Γραμματικού και ζήτησε το πάγωμα των έργων (30.1.2012).

- Ο ίδιος έκανε ερώτηση στην Ευρωβουλή αναφερόμενος «στις έντονες ανησυχίες και διαμαρτυρίες φορέων και κατοίκων της περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες η σχεδιαζόμενη κατασκευή μεταλλείου στην περιοχή Κοκκινάρι μπορεί να επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στο ευρύτερο οικοσύστημα της Φωκίδας» (13.3.2012).

- Ο ΣΥΡΙΖΑ Αρτας προειδοποιεί ότι «ο λαός όλης της Ηπείρου θα απαντήσει με αντίσταση και νέους αγώνες» στην κατασκευή φράγματος στα Τζουμέρκα και η κυβέρνηση Παπαδήμου αδιαφορεί «πλήρως για τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό (σ.σ.: το φράγμα!) για το φυσικό - πολιτιστικό περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής» (16.1.2012).

- Το ίδιο κόμμα επίσης είναι ενάντια «σε μία περιβαλλοντοκτόνο αποικιοκρατικού τύπου επένδυση» των μεταλλείων Κιλκίς. «Μια τέτοια επένδυση είναι προφανές ότι από τη μία μεριά θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων ενώ από την άλλη, με βάση και τα μέχρι τώρα δείγματα αντίστοιχων “επενδύσεων” που προωθεί το ΥΠΕΚΑ, τα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο θα είναι μηδαμινά καθώς την εξόρυξη και την εκμετάλλευση των μεταλλείων αναμένεται να αναλάβουν πολυεθνικοί κολοσσοί με συμβάσεις που θα διέπονται από φορολογική ασυλία» (2.2.2012).

- «Παρά τις ευχές και τους μύχιους πόθους ισχυρών κύκλων για το “καλωσόρισμα” της δημιουργίας ΕΟΖ και στην Κρήτη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αντίθεσή του γι’ αυτά τα “αναπτυξιακά” σχέδια και το “νέο αναπτυξιακό μοντέλο” που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ» (δήλωση του βουλευτή Μ. Κριτσωτάκη 3.9.2012).

- Φυσικά είναι κατά της δημιουργίας παραθεριστικών χωριών: «Θα αποτελέσετε τον καταστροφέα και του αρχέγονου πολιτισμού του Αιγαίου πελάγους, μαζί με το περιβάλλον και την εξαιρετικού κάλλους ομορφιά του... Γι’ αυτό σας προειδοποιούμε: Κάτω τα χέρια από τα νησιά! Κάτω τα χέρια από το Αιγαίο!» (ομιλία Ν. Συρμαλένιου 31.10.2012).

- Ο κ. Τσίπρας ανησυχούσε για το πότισμα των αγρίων ζώων στο Λιδωρίκι: «Οι λούστρες (φυσικές λίμνες επάνω στο βουνό) που υπάρχουν στην περιοχή της σχεδιαζόμενης εξόρυξης είναι βασικές για το ξεδίψασμα των ζώων, που αν περικυκλωθούν από εργοτάξια μεταλλείων, δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να έχουν την ίδια λειτουργικότητα...» (25.2.2010).

- Για την παραχώρηση ενός προβλήτα του ΟΛΠ στην Cosco οι κ. Θανάσης Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης αποφαίνονταν: «Είναι φανερό πλέον ότι ενώ μέχρι τώρα το Κοινοβούλιο, τα κόμματα, τα επιμελητήρια, οι ενώσεις εργαζομένων συζητούσαν με βάση ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συνολικότερο σχέδιο “αποικιοκρατικού” τύπου εισβολής στη χώρα μας. Τώρα αναδεικνύεται ολοφάνερα ο ρόλος Ελλήνων μεγαλοεπιχειρηματιών που συμμάχησαν και συνεργάζονται με τους Κινέζους σε αυτό το σχέδιο...» (27.11.2008).


Ακόμη και τα αιολικά πάρκα ενοχλούν τους καθ’ έξιν επαναστάτες: «Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη, κατά περίπτωση, να παίρνει παράνομα μέτρα... Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αρχιτέκτονας μιας σειράς καταστροφικών πολιτικών και στην οικονομία και στο περιβάλλον, αποδοκιμάστηκε και δεν εκλέχθηκε στις 6 Μαΐου. Παρ’ όλα αυτά, μετά τις εκλογές έβαλε την υπογραφή του σε πληθώρα υπουργικών αποφάσεων που αφορούν εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, για μια σειρά έργων, όπως: αιολικό πάρκο στα Αγραφα, την Καρδίτσα και τη λίμνη Πλαστήρα, αιολικός σταθμός στον Δήμο Αμφιλοχίας, στην Κοζάνη, στα Τζουμέρκα, μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ στον Νομό Καβάλας, ορυχεία στη Μήλο, μικρά υδροηλεκτρικά σε διάφορους νομούς κ.ο.κ.» (δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώς Διώτη 14.5.2012).

Χωρίς επενδύσεις;
Τι κι αν υπάρχουν μελέτες περιβαλλοντικών όρων, τι κι αν κάθε επένδυση τελεσιδικεί έπειτα από πολλά χρόνια στο (υπεράνω υποψίας για οικοκτονία) ΣτΕ; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμποδίζει κάθε προοπτική προκοπής στον τόπο. Κι αν δεν τα καταφέρνει, αναλαμβάνουν τα τάγματα εφόδου των κουκουλοφόρων...

Αυτή τη φορά, πολλοί πολίτες είπαν «φτάνει πια». Λογικό, διότι κατανοούν ότι η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, ότι η ανεργία δεν καταπολεμείται με ευχολόγια και κατάρες για τον καπιταλισμό, ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν πραγματικές θέσεις εργασίας για να δουλέψουν πραγματικοί άνθρωποι κι όχι τα «επαναστατικά υποκείμενα» που φαντάζονται οι συνιστώσες της παλαβής Αριστεράς.

Οι άνεργοι βλέπουν ότι αυτοί που χύνουν το πιο μαύρο δάκρυ για τα βάσανά τους είναι εκείνοι που προσπαθούν με έργα και μεγαλόστομες ανοησίες να τα συντηρήσουν.

Το τρομοκρατικό χτύπημα στις Σκουριές θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι το αξίζει. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το θέμα είναι ότι πέρα από τις γνωστές τσιριμόνιες περί «στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ» κι άλλα τέτοια μελοδραματικά, ήρθε η ώρα αυτό το κόμμα να μετρήσει την αντιαναπτυξιακή του συμβολή στη χώρα. Θα είναι προς όφελός του και προς όφελος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: