"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Όταν απαντάει ο Φαήλος, πέφτουν να τον φάνε, όταν δίνει τα "τέτοια" του ο Κυρίτσης, τσιμουδιά... (Ελενίτσα θα έχουμε το Σάββατο κανένα αρθρο περί... "τέτοιων" ή έστω καμιά καλή συνταγή για αμελέτητα ???)

Από τον "SKAL"

Τελικά η υποκρισία περισσεύει σ' αυτόν τον τόπο. Πριν λίγες μέρες κάθισα και παρατήρησα τα σχόλια που γράφηκαν σε ιστοσελίδες, όπως το σοβαρό ΒΗΜΑ και η LIFO, οι επισκέπτες του οποίου είναι ενός κάποιου ...επιπέδου, για την απάντηση που έδωσε ο Φαήλος σε έναν χρήστη του διαδικτύου, ονόματι "Ρασκόλνικοφ".   
Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Φαήλος, οι επιθέσεις και οι ύβρεις που δέχτηκε ήταν αμέτρητες.
 
Μέχρι και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε ανακοίνωση -για τέτοιο επίπεδο πολιτικής μιλάμε-, ζητώντας την κεφαλή του επί πίνακι.
 
Η κατάσταση μου θύμισε την εποχή που τα χαλκεία του Σημίτη, το 1999, συνεδρίαζαν τακτικά σε σπίτι θανόντος πολιτικού, με τη συμμετοχή πολιτικών και δημοσιογράφων, και ετοίμαζαν την ηθική εξόντωση των μαρτύρων της υπόθεσης Οτζαλάν -για να μην είναι αξιόπιστοι  μεταξύ των οποίων ο γράφων και ο Φαήλος.  
Μίσος, Μίσος, Μίσος, από ανθρώπους εγκάθετους ενός διεφθαρμένου καθεστώτος και μιας απολύτως διεφθαρμένης ελίτ, σε ανθρώπους που ούτε καν γνώριζαν.
Τώρα, ένας βουλευτής, στη ρύμη του λόγου του και προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει, εκστομίζει μια ...κακιά κουβέντα σε υπαρκτό πρόσωπο και όχι ψευδώνυμο χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος, σημειωτέον  έκλεισε το λογαριασμό του και εξαφανίστηκε!!!

Έψαξα να δω στο διαδίκτυο αντιδράσεις.
Μούγκα.

 
Η κατάσταση αυτή δείχνει το επίπεδο που έχει η κοινωνική κριτική στην πατρίδα μας και πόσο παραμορφώνουν τα γυαλιά της αριστεροσύνης και της προοδευτικότητας την πραγματικότητα.
 
Απλά, για να τονίσω πόσο ήταν συνυφασμένη και ταυτισμένη η αίσθηση του δικαίου με την Αριστερά στην προ ... Πολυτεχνείου εποχή, παραθέτω μέρος στίχου από ένα ποντιακό τραγούδι:
...θα ψαλαφώ το Δίκαιο μ'
θα λένε Αριστερός εν!
(Θα διεκδικήσω το δίκαιό μου, και θα  μου πουν ότι είμαι αριστερός)
 
Όσο για την κ. Ακρίτα, σύζυγο του κ. Κυρίτση,  μάλλον δεν είχε ακούσει ποτέ το "τρανόν βούκαν φα και τρανόν λόγον μη λες", προτού στρέψει τα ...φαρμακερά της βέλη προς τον Φαήλο...από τα σοβαρά ΝΕΑ. Να την χαίρονται!!!
 
Συνεχίστε υποκριτές τη μισαλλοδοξία σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: