"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Εκεί που σε κάποιους ΧΑΡΙΖΕΙΣ γάιδαρο και αυτοί τον κοιτούν στα δόντια!!!

(Απο το προσωπικό του ιστολόγιο http://aristosd.posterous.com/112140496)

Μην έχοντας καταφέρει να δώσουμε τα βιβλία της βιβλιοθήκης του πατέρα μας στην Ιατρική Σχολή, αποφασίσαμε να τα δώσουμε σε όποιον τα θέλει.

Ο πατέρας μας ήταν ο Σπύρος Δοξιάδης (1917-1991), εξαιρετικός παιδίατρος, ερευνητής της παιδικής ηλικίας, διαμορφωτής υπηρεσιών υγείας, και Υπουργός Υγείας. Στην προσωπική του βιβλιοθήκη στο σπίτι είχε, μεταξύ πολλών άλλων και περίπου 350 βιβλία με ιατρική θεματολογία: ιστορία και κοινωνιολογία της ιατρικής, οργάνωση υπηρεσιών υγείας αλλά και εγχειρίδια κλινικής πρακτικής. Τα περισσότερα είναι στα αγγλικά, αλλά υπάρχουν πολλά ελληνικά, μερικά γαλλικά και γερμανικά. Οι χρονολογίες έκδοσης των περισσοτέρων είναι από το 1960 ως το 1990.

Τα βιβλία αυτά προσπαθήσαμε με τα αδέλφια μου να τα δωρίσουμε στην Ιατρική Σχολή του Παν. Αθηνών, αλλά για λόγους που μου είναι τελείως ακατανόητοι, δεν τα καταφέραμε. (Ευτυχώς, το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία πήρε άλλα τόσα βιβλία που είχαν σχετική με το αντικείμενο τους θεματολογία).


Θα θέλαμε να τα δώσουμε σε όποιον ενδιαφέρεται να τα φυλάξει, να τα μελετήσει, ή ακόμα καλύτερα να τα βάλει σε μια βιβλιοθήκη προσβάσιμη σε μελετητές ή σε φοιτητές. Αν ενδιαφέρεστε γράψτε μου ένα email στο aristosdox παπάκι gmail τελεία com.

Τα δίνουμε δωρεάν, αλλά μας ενδιαφέρει τι χρήση θα κάνει όποιος τα πάρει. Γι αυτό, παρακαλώ γράψτε αν είσαστε γιατρός, μελετητής, βιβλιοθήκη, κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: