"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΥΣΤΡΙΑ: «Ξηλώνουν» τον τάφο των γονιών του Χίτλερ

Ο δήμαρχος του χωριού όπου έχουν ταφεί ο Αλοίσιος Χίτλερ και η Κλάρα Πέλζλ, γονείς του Αδόλφου Χίτλερ, αποφάσισε να απομακρυνθεί από το νεκροταφείο η ταφόπλακα του μνήματος.

Οπως λέει ο Βάλτερ Μπρούνερ, τοπικός άρχοντας στο Λέοντινγκ, η απόφαση πάρθηκε αρχικά από συγγενή της οικογένειας, η οποία θέλει να σταματήσει ο τάφος να γίνεται «προσκήνυμα» για νεοναζί.

Ο Αδόλφος, το τέταρτο από τα παιδιά του ζεύγους, γεννήθηκε στο Μπράναου, μία μικρή πόλη κόντα στο Λέοντινγκ, αλλά πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο χωριό.

Ο δήμαρχος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα της συγγενούς, αλλά δήλωσε ευτυχής για την απόφαση, καθώς συχνά ακροδεξιά στοιχεία επισκέπτονταν το χώρο και άφηναν λουλούδια, αλλά και προπαγανδιστικό υλικό, στο συγκεκριμένο σημείο.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: