"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κράτος κλεπτών και απατεώνων με λαϊκή στήριξη και αποδοχή...


Αν νομίζετε πως η χρεοκοπία μας έχει συνετίσει και το πάθημα μας έγινε μάθημα, έτσι ώστε να διορθωθούμε και να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη, πρώτα τα της οικονομικής παρακμής και μετά τα της ηθικής, πλανάσθε πλάνη οικτράν...

Χθες για παράδειγμα, αποσύρθηκαν από σχέδιο νόμου του ΥΠΑΝ, οι διατάξεις για τον τρόπο υπολογισμού και το ύψος του τεκμηρίου δαπάνης των υπόγειων χώρων, των παταριών και των σοφιτών, που τακτοποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4014/2011, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.

«Πρωταρχικό μέλημα στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η χώρα είναι η σύγκλιση των απόψεων σε ενιαίο, απλό, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί τη Ν.Δ. να επανέλθει στον διάλογο για το Νέο Φορολογικό Σύστημα, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ημέρες...».

Με απλά λόγια, όποιος είχε πατάρι ή υπόγειο αδήλωτο ή είχε κάνει αλλαγή χρήσης και το νομιμοποίησε με κάποια από τις πολλές ρυθμίσεις, δεν θα πληρώσει το φόρο που πληρώνουν όλοι όσοι είχαν δηλώσει όλα τα τετραγωνικά.

Αντί να επιβραβεύονται όσοι ήταν ευθύς εξαρχής νόμιμοι με κάποια έκπτωση, επιβραβεύονται όσοι παρανόμησαν.

Το άκρον άωτον του λαϊκισμού: Ο λαός έχει πάντα δίκιο, ειδικά ο κλέφτης λαός. Όπερ, κράτος κλεπτών και απατεώνων με λαϊκή ανοχή και στήριξη.

Δεν τολμά κανείς να πολιτευθεί με αυτό που είναι δίκαιο για όλους, αλλά με αυτό που αρέσει στους πολλούς και ας είναι λάθος ή παράνομο. Το αποτέλεσμα θα είναι πριν τις εκλογές να λένε άλλα και μετά τις εκλογές άλλα...

Φυσικά μετά θα γίνει «μπάχαλο» και όλοι θα νιώθουν αδικημένοι, εμπαιγμένοι, οργισμένοι και πάνω στη σύγχυση διάφορα «φρούτα» του «λυκόφωτος» θα μοσχοπουλάνε τις θεωρίες συνωμοσίας σαν τη Θεία Αποκάλυψη και το φως το αληθινό, του νέου διαφωτισμού και της ανταρσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: