"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Ετοιμη να φιλοξενήσει και πάλι τις συνομιλίες των «Εξι» με το Ιράν

Το αργότερο τον Απρίλιο αναμένεται να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις της ομάδας 5+1 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Υπήρξε τις τελευταίες ημέρες ανταλλαγή επιστολών. Εάν το θέλει ο Θεός, θα έχω νέες συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα με τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών. Εάν το θέλει ο Θεός, θα καθορισθεί ημερομηνία το προσεχές διάστημα για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

«Είμαι πεπεισμένος ότι νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εντός ενός μηνός...το αργότερο τον Απρίλιο», συνέχισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Σε επιστολή που απηύθυνε στις 15 Φεβρουαρίου στην εκπρόσωπο της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, ο επικεφαλής των ιρανών διαπραγματευτών Σαΐντ Τζαλίλι εξέφρασε την επιθυμία για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τις χώρες της Ομάδας των 5+1 (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία).

Ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων της Ομάδας των 5+1 με το Ιράν πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο 2011 στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου διευκρίνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει και πάλι τις συνομιλίες.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: