"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μακάβριο check in στο αεροδρόμιο

Η εφαρμογή του "Καλλικράτη" και οι περικοπές προσωπικού κινδυνεύουν να αφήσουν τις σορούς που μεταφέρονται από το εξωτερικό για ταφή στην Ελλάδα στις αποθήκες των αεροπορικών εταιρειών στο Αεροδρόμιο της Αθήνας, τη μεγαλύτερη πύλη εισόδου της χώρας.

Κι αυτό γιατί από προχθές το αεροϋγειονομείο στο Αεροδρόμιο της Αθήνας "Ελευθέριος Βενιζέλος", το οποίο υπάγεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, βρίσκεται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας λόγω ασθενείας της μοναδικής διοικητικής υπαλλήλου που έχει απομείνει σε αυτό μετά τις μετακινήσεις των υπολοίπων.

Ετσι πλέον η υπηρεσία, η οποία είναι η μόνη αρμόδια για την έκδοση πιστοποιητικών ταφής των σορών που εισέρχονται αεροπορικώς από το εξωτερικό, λειτουργεί μόνο με την επικεφαλής γιατρό Αννα Μακρή, η οποία πηγαινοέρχεται στο αεροδρόμιο ακόμη και εκτός ωραρίου, και με προσωπικά της έξοδα όποτε χρειαστεί. Σύμφωνα με την ίδια, το αεροϋγειονομείο του αεροδρομίου λειτουργούσε έως πριν από λίγους μήνες με προσωπικό δέκα ατόμων, το οποίο σε περιόδους κρίσης (SARS, γρίπη πουλερικών) ενισχυόταν κι άλλο.

Ωστόσο, τώρα απαρτίζεται μόνο από την ίδια και μία διοικητική υπάλληλο και ουσιαστικά λειτουργεί παράνομα, δεδομένου ότι λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα της υπηρεσίας οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιβάλλουν 24ωρη λειτουργία, η οποία είναι αδύνατη.

Oπως επισημαίνει η κ. Μακρή, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί αμέσως, καθώς πολύ συχνά φτάνουν στο αεροδρόμιο τρεις ή τέσσερις σοροί την ημέρα. 

"Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και έναν μήνα είναι πολύ σοβαρό και εγείρει τεράστιο ζήτημα για τη δημόσια υγεία. Το αεροϋγειονομείο δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι, ειδικά την περίοδο της διοργάνωσης των Special Olympics" καταλήγει.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: