"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Εγκεμέν Μπαγίς: Με το ισχύον Σύνταγμα δεν μπορεί η Τουρκία να μπει στην Ε.Ε.

Η Τουρκία δεν θα μπορούσε να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με το ισχύον Σύνταγμά της, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ένωση, Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ένωση πρόσθεσε πως η Αγκυρα «θα έχει σύντομα ένα κοινωνικό Σύνταγμα, που θα καταρτίσουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί της».

Πρόσθεσε όμως πως η Αγκυρα «θα έχει σύντομα ένα κοινωνικό Σύνταγμα, που θα καταρτίσουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί της» και αυτό, όπως επισήμανε, «θα είναι μια συναρπαστική εξέλιξη στην πορεία της χώρας προς την ΕΕ».

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου με τις δραστηριότητες της Γενικής Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ τα τελευταία δέκα χρόνια, ο κ. Μπαγίς ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία, στην ενταξιακή αυτή πορεία της, βρίσκεται σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο από πολλά κράτη-μέλη.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί για την ευρωπαϊκή πορεία λειτουργούν ασταμάτητα.

AEGEAN TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια: