"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΡΑΝ: Μαζική παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων κατά πλοίων

Το Ιράν άρχισε τη «μαζική παραγωγή έξυπνων βαλλιστικών πυραύλων που δεν εντοπίζονται» και προορίζονται για την καταστροφή «ναυτικών στόχων», ανακοίνωσε  ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, ο στρατηγός Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Η ταχύτητα αυτών των πυραύλων είναι τριπλάσια αυτής του ήχου, δεν εντοπίζονται και δεν μπορούν να εξουδετερωθούν από τους εχθρούς», πρόσθεσε ο στρατηγός Τζαφαρί, ο οποίος δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για την ονομασία ή τα άλλα χαρακτηριστικά αυτών των πυραύλων.

Μία ταινία από την εκτόξευση ενός από τους πυραύλους αυτούς «θα τεθεί στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης», πρόσθεσε.

«Οι βαλλιστικοί πύραυλοι, για τους οποίους δώσαμε στη δημοσιότητα πληροφορίες πριν από δύο χρόνια, άρχισαν να παράγονται μαζικά, όμως είναι ακριβέστεροι και πιο εξελιγμένοι», δήλωσε ο στρατηγός Τζαφαρί τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ISNA χωρίς να αναφέρει περισσότερες διευκρίνισεις.

Οι Φρουροί της Επανάστασης (Πασνταράν), ο επίλεκτος ιδεολογικός στρατός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ελέγχουν το σύνολο του βαλλιστικού και πυραυλικού προγράμματος του Ιράν. Το Ιράν διαθέτει μία σημαντική πανοπλία από πυραύλους μικρού, μέσου και μακρού βεληνεκούς, μερικοί από τους οποίους μπορούν κατ' αρχήν να πλήξουν το Ισραήλ ή τις αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο και τη Μέση Ανατολή. Οι περισσότεροι από τους πυραύλους αυτούς, για τον αριθμό των οποίων δεν υπάρχει καμία ακριβής πληροφορία, προέρχονται από ρωσικούς, κινεζικούς ή βορειοκορεατικούς πυραύλους.

«Στο μέτρο, που οι ενδεχόμενες απειλές των εχθρών είναι κυρίως βαλλιστικές, αεροπορικές και θαλάσσιες, οι Φρουροί της Επανάστασης είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονες δυνατότητες για να εξουδετερώνουν τους εχθρούς», προσθέτει ο στρατηγός Τζαφαρί, σύμφωνα με το IRNA.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: