"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Φυλάνε σε σεντούκια 8 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Η μείωση των καταθέσεων συνεχίστηκε τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της EFG Eurobank κ. Νικόλαο Καραμούζη, οι αποταμιεύσεις μειώθηκαν κατά 3 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των μεγάλων υποχρεώσεων που είχαν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έναντι της εφορίας. 

Η περίοδος που οι καταθέσεις αποσύρονταν από τις ελληνικές τράπεζες λόγω του φόβου της χρεοκοπίας παρήλθε. Ενα σημαντικό μέρος, 8 δισ. ευρώ, από εκείνες τις εκροές του πανικού δεν πήγε σε ξένες τράπεζες, αλλά είναι κρυμμένο σε... σεντούκια, στα σπίτια των αποταμιευτών.  

Ο κ. Καραμούζης εκτίμησε επίσης ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά φιλικές διευθετήσεις με ανταλλαγή υφιστάμενων ομολόγων με άλλα μεγαλύτερης διάρκειας και υψηλότερου επιτοκίου.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

Φιλιππος είπε...

......... σε ραβδους και νομισματα λαθραιων πολυτιμων μεταλλων!!!!!!!