"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


24 ώρες χωρίς εσάς είναι πολύ λίγες...

Γράφει ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

H 1η Μαρτίου έχει επιλεγεί από τους μετανάστες Γαλλίας , Ιταλίας, Ισπανίας και Ελλάδας ως μέρα διαμαρτυρίας η οποία διαμαρτυρία όπως οι ίδιοι λένε θα έχει την μορφή της «λάμψης δια της απουσίας τους»
Αντιγράφω από την Ελευθεροτυπία της Πέμπτης 18/2/2010 (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=133253 )
«Πρώτη Μαρτίου 2010 - 24 ώρες χωρίς εμάς - , μια πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών και μεταναστών στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Ελλάδα, η οποία επιθυμεί να μας κάνει να στοχαστούμε το τι θα συνέβαινε πραγματικά αν τα εκατομμύρια των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ευρώπη αποφάσιζαν να σταματήσουν τις δουλειές και τις συναλλαγές τους»

«Οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της, εργάζονται σκληρά και συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξή της» λέει ο Νίκο Αγκο, μετανάστης δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή της ελληνικής πρωτοβουλίας

«Με αυτή την πρωτοβουλία θέλουμε να εκφράσουμε την ενόχλησή μας όταν οι μετανάστες αντιμετωπίζονται μόνον ως οικονομικό μέγεθος και όχι ως άνθρωποι με δικαιώματα». λέει στην «Ε» ο Γάλλος εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας Ναντίρ Ντεντούν, αλγερινής καταγωγής

«Αρνούμαστε τους ρόλους του καταναλωτή και του εργάτη και διεκδικούμε τον ρόλο του ενεργού πολίτη» δηλώνουν στα ΝΕΑ στις 10/2/2010 (http://digital.tanea.gr/Default.aspx?d=20100210&pn=1 )
Στην ίδια εφημερίδα εκφράζουν την απορία «Πληρώνω φόρους 20 χρόνια και μου ζητούν άλλα 1.500 ευρώ για ταυτότητα - ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ πρέπει να πληρώσω 1.500 ευρώ για ένα διαβατήριο»!

Ας κάνουμε μια μικρή σύνοψη
Οι εκλεκτοί λοιπόν αυτοί κύριοι και κυρίες που ήρθαν παράνομα στο ξέφραγο αμπέλι που λέγεται Ελλάδα, ενοχλούνται αν κάποιος τους δεί ως μετανάστεςθεωρούν ότι στερούνται ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αρνούνται τον ρόλο του καταναλωτή και του εργάτη, θεωρούν τον εαυτό τους αναπόσπαστο κομμάτι της χώρας , η Ελληνοποίησή τους είναι απλά ένα "ακριβό διαβατήριο" (!) και δια της λαμπρής απουσίας τους από οικονομικές συναλλαγές (ενω αρνούνται επίσης πως είναι "οικονομικό κομμάτι" οι ίδιοι)  θέλουν να μας προβληματίσουν για το τι θα συνέβαινε πραγματικά αν δεν υπήρχαν!!!

Και εδώ ρωτώ 

Αν δεν είναι μετανάστες τι είναι ρε παιδία? Τους φώναξε κανείς? Επισκέπτες είναι? Γιορτάζουμε και ήρθαν να μας πουν χρόνια πολλά? (για κάπου προς το έποικοι πηγαίνει η βαλίτσα αλλά ας το αφήσουμε αυτό)

Αν δεν ήρθαν να εργαστούν και τους ξενίζει ο ρόλος του εργάτη, γιατί ήρθαν ρε παιδιά? Για διακοπές, η για εθιμοτυπική επίσκεψη? Και αν ήρθαν για διακοπές πότε λήγει η άδειά τους? Εγώ που δουλεύω σαν τον σκύλο και που θεωρώ τιμή το ρόλο του εργάτη , μέχρι 25 ημέρες μπορώ να πάρω άδεια και αυτές δεν κατάφερα ποτέ να τις πάρω μαζεμένες. Αυτοί πόση άδεια έχουν ρε παιδιά?

Αν δεν καταναλώνουν πως ζούν ρε παιδιά? Δεν τρώνε δεν πίνουν? Αν είναι έτσι τι κόλπο κάνουν να το κάνω και εγω που δεν βγαίνω ρε παιδιά?

Ποια ανθρώπινα δικαιώματα τους στερήσανε ρε παιδιά?
Αυτοί που στις χώρες τους κόβουν χέρια στο όνομα του προφήτη τους, αυτοί που έχουν μετατρέψει τις γυναίκες τους σε καρνάβαλο με μπούρκα, αυτοί που εκτελούν "απίστους" δια λιθοβολισμού, για ποιά δικαιώματα μιλάνε?

Τι? Εννοούν την Ιθαγένεια? Η Ιθαγένεια σε ποια χώρα του κόσμου είναι δικαίωμα ρε παιδιά να πάω και εγώ εκεί να την πάρω? Τα Ελληνικά χέρια που τους αγκάλιασαν και συνεχίζουν να τους αγκαλιάζουν δεν τους λένε τίποτα?

Ποια χώρα έχει αγκαλιάσει περισσότερο αχάριστους απρόσκλητους εισβολείς?

Τους ζητάνε λέει 1500 ευρώ για ταυτότητα ή για διαβατήριο και τους κακοφαίνεται? Εμένα που μου έχει πιεί το αίμα τούτη η χώρα ρε παιδία απο τα γεννοφάσκια μου και που συνεχίζει να μου το πίνει γιατί δεν μου κακοφαίνεται? Εμείς οι ιθαγενείς που την σηκώνουμε σαν γάιδαροι ζωσμένοι στις πλάτες γιατί δεν δυστροπούμε ρε παιδιά ? Τι αναπόσπαστο κομμάτι και κουραφέξαλα λένε? Αν οι έποικοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι και δυσφορούν για το παράβολο "ελληνοποίησης"  τοτε εμείς που απ την στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι την στιγμή που πεθαίνουμε πληρώνουμε παράβολα τι στο διαολο είμαστε? Αντί να φορέσουν τις κελεμπίες τους και τις μπούρκες τους και να κάνουν καμιά προσευχή στον Αλάχ που βρέθηκε μια πράσινη συμμορία που στερείται εθνικής συνειδησης, να τους ελληνοποιήσει, ζητάνε και τα ρέστα?

Οι πρόσφατες αθλιότητες των Γερμανικών εντύπων σας είναι γνωστές. Μέχρι και ο σύλλογος συλλεκτών παρδαλής πεταλούδας στην άνω Κολοπετινίτσα αντέδρασε, κινήθηκε , εξέφρασε διαμαρτυρία για την αντικατάσταση του «αποσπασμένου» μέλους της Αφροδίτης με ένα «αναπόσπαστο» κωλοδάχτυλο.
Οι «αναπόσπαστοι» έποικοι τι έκαναν ρε παιδιά? Έβγαλε κανένας σύλλογος τους καμιά ανακοίνωση και δεν το ξέρω? Την ώρα που οι "αναπόσπαστοι" έπρεπε να λάμψουν δια της παρουσίας τους, οργάνωναν την λάμψη δια της απουσίας τους?

Καλώς ή κακώς είναι αλήθεια πως ένα μεγάλο μέρος τους έχουν γίνει «απαραίτητοι» Είναι τόσο απαραίτητοι όσο το αλκοόλ στον αλκοολικό ή το τσιγάρο στον ανόητο καπνιστή. Είναι αλήθεια πως ως λαός γευτήκαμε τα πρώτα ποτηράκια και τα πρώτα τσιγράκια που μας «κέρασαν» με χαρά. Τα απολάυσαμε. Βολευτήκαμε. Γι αυτο εθιστήκαμε και φτάσαμε στο άλλο άκρο, γι αυτό και φτάσαμε στο σημερινό χάλι.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι οτι οι πρώτες σκέψεις για να το «κόψουμε» έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο μυαλό μας και τις ενισχύουν με προκλητικές συμπεριφορές του τύπου «τι θα κάνετε 24 ώρες χωρίς εμάς»

Μάγκες εκει απ όπου ήρθατε μπορεί να είστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να φτιάξετε τον «παράδεισο» που ζητάτε , και να ψάχνετε να βρείτε έτοιμους, όπως ήταν κάποτε ετούτος ο τόπος χωρίς εσάς, μπορεί να έχετε την ψευδαίσθηση οτι ο ανίκανος και ο πολιτισμικά καθυστερημένος μπορεί να γίνει ένα με τον αγωνιστή που έχει λαμπρή ιστορία χιλιάδων χρόνων, βάλτε καλά όμως στο μυαλό σας πως ο λαός που είχε την ψυχή να φτιάξει τον παράδεισο που δεν εκτιμάτε δεν το έχει σε τίποτα κάποια στιγμή να πει το «κοβω» είτε πρόκειται για αλκολίκι είτε ακόμα και για «αναπόσπαστο μέλος» του σώματός του αν κρίνει πως αυτό έχει σαπίσει...

Μάγκες το νού σας με τις ασκήσεις "λάμψης και κρότου δια της απουσίας σας" γιατί ενιοτε οι λάμψεις τυφλώνουν

Αν πάλι επιθυμείτε να λάμψετε ακόμα περισσότερο δια της απουσίας σας, γιατι δεν γυρνάτε απο εκεί απ όπου ήρθατε?

Αν θέλετε σας βάζουμε και τα ναυλα
Τι λέτε? Το κανουμε λίγο ρεαλιστικότερο το παιχνίδι?

Τι λέτε? Δοκιμάζουμε να δούμε ποιος θα λείψει περισσότερο σε ποιόν?
24 ώρες χωρίς εσάς  είναι πολύ λίγες...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω , με οσα γραφεις , αν και στη δημοσια διαδουλευση που εκανε η κυβενηση μας φυμωσανε , εμεις θα ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ : Να πανε απο εκει που ηρθαν!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τα προλεγόμενα εκτός του σημείου που αναφέρεσαι στην ιστορία αιώνων! Δεν έχει να κάνει με την καταγωγή (αποδειχθήκαμε άλλωστε κατώτεροι των αρχαίων αλλά και σύγχρονων προγόνων μας) Το θέμα είναι ο σεβασμός στο τόπο που σε φιλοξενεί.

Ανώνυμος είπε...

σα να χεις δίκιο...ΕΓΩ ΑΝΤΕΧΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ....

Ανώνυμος είπε...

Να ιδρύσουμε κι εμείς ομάδα με τίτλο "Για πάντα χωρίς εσάς"!