Αυτό περίπου υπαινίχθηκε και ο γ.γ. Αθλητισμού, λέγοντας ότι «νομικά αυτή η έκθεση δεν λέει τίποτα, πρόκειται για απλές ενδείξεις», δικαιολογώντας έτσι τη διστακτικότητα του προέδρου της ΕΠΟ, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων με υψηλή εξειδίκευση επί του θέματος! Και το αστείο είναι ότι πράγματι έτσι έχει η κατάσταση, αυτή είναι η αλήθεια. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αφού το δίκτυο παρακολούθησης της UEFA δεν είναι σε θέση να διαπιστώσει τίποτα περισσότερο από παράξενους, σε ένταση και περιεχόμενο, στοιχηματισμούς, πάνω σε συγκεκριμένους αγώνες, που αυτόματα καθίστανται ύποπτοι.
Τι είπε, λοιπόν, ο Πλατινί στον Πιλάβιο; Μα ότι ο αγώνας... Ερμή Κρύας Βρύσης-Κρόνου Κάτω Ραχούλας, στα τάδε μέρη και στις τάδε ημερομηνίες και ώρες, «φορτώθηκε» από επιτήδειους που είχαν βεβαιότητα για το αποτέλεσμα και τελικά αποκόμισαν μεγάλα κέρδη. Πράγμα που σημαίνει ότι πράγματι η UEFA έχει μόνο κάποιες ενδείξεις, αλλά ενημερώνει τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες για να ψάξουν το θέμα, να ανακαλύψουν αυτούς που ενδεχομένως «έστησαν» τα ματς και να τους στείλουν στη Δικαιοσύνη. Και εδώ ακριβώς συνίσταται η ελληνική ολιγωρία και κατά προέκταση, η υποβάθμιση του θέματος, σε σημείο που να δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τις πραγματικές προθέσεις των οργάνων της πολιτείας. Γιατί όχι μόνο δεν έσπευσαν να ερευνήσουν αμέσως, αλλά με τις τοποθετήσεις τους δημιούργησαν την εντύπωση ότι «δεν τρέχει και τίποτα, τρίχες κατσαρές είναι τα στοιχεία της UEFA».
Το θέμα, λοιπόν, είναι απλό: Θέλουμε να ανακαλύψουμε την αλήθεια; Αν πράγματι το θέλουμε, θα αναθέσουμε την υπόθεση σε ανθρώπους που ξέρουν απ' αυτές τις δουλειές και τότε θα καεί το πελεκούδι! Γιατί εδώ που τα λέμε, με τόσα σαΐνια που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αδύνατο να δώσουν καταθέσεις 150-200 παίκτες, προπονητές και παράγοντες και από κανέναν να μην ξεφύγει μια κουβέντα, κάτι... Αν όμως δεν θέλουμε, γιατί ενδεχομένως η αλήθεια προκαλεί φόβο ή γιατί τα όποια «στησίματα» μπορεί να λειτουργούν υπέρ του συστήματος ή των δορυφόρων του, τότε είναι βέβαιο ότι η υπόθεση θα πάει στα χέρια ανθρώπων οι οποίοι είναι αδύνατον να κινηθούν μέσα στο ναρκοπέδιο του στοιχήματος. Και έτσι θα ζήσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα...
Εκείνο που είναι πάντως γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, είναι ότι ούτε ο ίδιος ο ΟΠΑΠ δείχνει να εμπιστεύεται τα ματς της Β' Εθνικής και γι'αυτό, παρ' ότι τυγχάνει χορηγός των περισσότερων ομάδων, στα κουπόνια του βάζει κατά βάση αγώνες άλλων πρωταθλημάτων. Επιπλέον, ειδικοί του στοιχήματος ισχυρίζονται ότι σε μόνιμη βάση κάποιοι αγώνες Β' Εθνικής «κλειδώνουν» ύστερα από ελάχιστες ώρες στοιχηματισμού και αφού προηγουμένως οι μυημένοι έχουν προλάβει να «χώσουν» τα πακέτα τους.
Ολ' αυτά και άλλα πολλά, που σύντομα θα έλθουν στο φως, συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι χρειάζεται πράγματι μια σοβαρή έρευνα, όχι μόνο για τα ύποπτα ματς της Β' Εθνικής, αλλά και για όσα ενδεχομένως συμβαίνουν στο μονοπώλιο του τζόγου, τον ΟΠΑΠ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου