Κατ’ αρχήν, ας πει κάποιος στον κ. Γ. Παπανδρέου ότι το απαραίτητο «κερασάκι» λαϊκισμού στην προχθεσινή «τούρτα» των ανακοινώσεών του ήταν… σάπιο.
Ας είναι, στη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Εκτός από τους «Κίσινγκερ των εργασιακών διαπραγματεύσεων», όπως εξελίσσονται όσοι κυκλοφορούν στον ΟΛΠ. Λίγες ώρες πριν από τις «ανακοινώσεις - κεραυνούς» του κ. Παπανδρέου, οι εκεί συνδικαλιστές συμφώνησαν να ανοίξουν τις πόρτες το λιμανιού στην Cosco, αφού πρώτα εξασφάλισαν την εγγύηση του Δημοσίου ότι θα εξακολουθήσει να τους καλύπτει μισθολογικά, «βρέξουν - χιονίσουν οι Κινέζοι». Μήπως να λύσουν και το Σκοπιανό;
Παρακάμπτοντας τυπικότητες του στυλ «οι εφοριακοί τώρα υποχρεώνονται να καταθέτουν πόθεν έσχες», αλλά και ειρωνείες του τύπου «ευτυχώς που κλείνουν τα Γραφεία Τύπου στο εξωτερικό και θα σωθούμε», ας εστιάσουμε στα σοβαρά. Οπως, για παράδειγμα, είναι η περίπτωση της εγκατάστασης μηχανογραφικού συστήματος στα νοσοκομεία, για να ελέγχονται οι δαπάνες. Το ότι ανακοινώθηκε πρώτη φορά πριν από 12 χρόνια δεν λέει τίποτα. Το ότι αυτή τη φορά οριοθετήθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία του ώς τον Ιούνιο, λέει πάρα πολλά. Και αυτό γιατί η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να πάρει λιγότερο από τρία χρόνια, ακόμα και αν από αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός ασχολείται καθημερινά και αποκλειστικά με το «Αμαλία Φλέμινγκ», το «Γενικό Κρατικό» και τον «Ερυθρό Σταυρό».
Προσέξτε γιατί: Για να γίνει η προμήθεια του συστήματος, πρέπει να γίνει διαγωνισμός. Να γίνουν οι προσφορές, να αξιολογηθούν οι προτάσεις, να αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος, να υποβληθούν οι ενστάσεις (γιατί θα υποβληθούν), να εκδικασθούν οι ενστάσεις (που συνήθως φτάνουν ώς τις… Βρυξέλλες), να οριστεί ο τελικός ανάδοχος, να εγκατασταθεί, να εγκαταστήσει τον μηχανισμό, να τον λειτουργήσει πιλοτικά και τελικά… να τον παραδώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου