Oι καθαρίστριες των νοσοκομείων στη Γηραιά Αλβιώνα «δημιουργούν» 10 λίρες για κάθε 1 λίρα που λαμβάνουν ως πληρωμή.
Αυτά δεν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα, είναι ευρήματα μελέτης που πραγματοποίησε ένα think tank, το Νew Εconomics Foundation.
Τέλος πάντων, με το που τη διαβάζω τηλεφωνώ σε μια φίλη που εργάζεται σε μεγάλη χρηματιστηριακή. Και αρχίζω, χωρίς ανάσα σχεδόν, να της λέω τα καθέκαστα.
Της ζητούσα, μιας και είναι ένα γρανάζι αυτού του συστήματος, να μου απαντήσει με το βλέμμα και τις πληροφορίες του insider στο ερώτημα που γέννησε αυτή η διαβόητη οικονομική κρίση και κανείς δεν το απάντησε πειστικά. «Οι παχυλοί μισθοί και τα bonus διαφόρων τύπων- όχι μόνο στον τραπεζικό ή τον επενδυτικό τομέα - από τι νομιμοποιούνται, δηλαδή τι ακριβώς προσφέρουν σε αυτή την κοινωνία για να τους δικαιούνται;».
Διακόπτοντας το ντελίριό μου μού απαντά αφοπλιστικά:
«Είναι και μια “ανθυπολεπτομέρεια” που ξεχνάς. Όλοι μου οι γνωστοί, ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασίας, αγανακτούν περισσότερο επειδή υπάρχουν σε κοντινά γραφεία κάποιοι που κάνουν το απόλυτο τίποτα και έχουν λαμβάνειν τα τριπλάσια από αυτούς. Στην καλύτερη περίπτωση. Ανακάλυψαν όλοι τα golden boys και ξέχασαν πως σε αυτή τη χώρα εκτός από τα εισαγόμενα προβλήματα- όπως είναι τα ακριβοπληρωμένα στελέχη- έρχεται κανείς αντιμέτωπος και με την απόλυτη αναξιοκρατία στη συσχέτιση παραγωγικότητας- αμοιβής».
Και παρεμπιπτόντως, όπως μου είπε, δεν αισθάνεται ότι προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο τα δεκαπλάσια από όσα παίρνει, ωσάν Αγγλίδα καθαρίστρια νοσοκομείου.
Εξέφρασε απλά την αγανάκτησή της...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου