"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Δεν παίρνει μισθό ο Παπαδήμος

(Η αποκάλυψη έγινε όταν Γερμανός δημοσιογράφος τον ρώτησε αυτό που δεν τον ρώτησε κανένας Ελληνας συνάδελφός του: Πόσα χρήματα παίρνει...)

Πολλοί δεν πίστευαν ότι θα ερχόταν κάποτε η στιγμή που η Ελλάδα θα αποκτούσε πρωθυπουργό που δεν θα προερχόταν από τα σπλάχνα του πολιτικού συστήματος. Πού να μάθουν, λοιπόν, ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι και ο πρώτος... άμισθος πρωθυπουργός!

Ναι, όσο και αν ακούγεται απίστευτο για τα ελληνικά (και όχι μόνο) πολιτικά ειωθότα, ο Λουκάς Παπαδήμος έχει αποποιηθεί την πρωθυπουργική αποζημίωση: δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον περασμένο Νοέμβριο, και ούτε πρόκειται να πάρει.

Βέβαια και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν αποποιηθεί τις αποζημιώσεις τους.

Η διαφορά είναι ότι την απόφαση του Λ. Παπαδήμου να αποποιηθεί τον πρωθυπουργικό μισθό, δεν τη γνώριζαν ούτε οι συνεργάτες του.

Ισως επειδή σε κάποια πράγματα μετράει περισσότερο η ουσία παρά οι εντυπώσεις...

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: