"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Αγανακτησμένοι Γιαννιώτες αεραθλητές καταγγέλουν

Έφυγαν την περασμένη εβδομάδα και τα τελευταία μηχανήματα που εργαζόντουσαν στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου. Εικόνα εξαθλίωσης κι εγκατάλειψης για πολλοστή φορά στο τοπικό μας αεροδρόμιο που όλο κάτι γίνεται και παραμένει “στοιχειωμένο”.

Παρατημένα καρούλια καλωδίων σε λίμνες από νερά,λάσπες,σκουπίδια και τρύπες παντού συνθέτουν την ντροπιαστική εικόνα ενός αποτυχημένου πονήματος. Άκυρες μελέτες, σχεδιαστικά σφάλματα… και έλλειψη ρευστού έχουν καθυστερήσει σημαντικά το έργο που ενώ έπρεπε να είχε τελειώσει πριν 2 χρόνια, πλέον είναι αμφίβολο αν θα τελειώσει ποτέ!!!

Τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα, μάλλον θα πάνε στον κάλαθο των αχρήστων για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που ίσως δεν ήταν αναγκαίο.

Προτιμότερο θα ήταν η δημιουργία θέσεων στάθμευσης για μικρά ελαφρά αεροσκάφη και η πρόβλεψη ανεφοδιασμού τους με καύσιμο έτσι ώστε να έχουμε και αεροπορικό τουρισμό εγχώριο αλλά και από το εξωτερικό, παρά 5όροφοι πύργοι ελέγχου για 3 αεροπλάνα από την Αθήνα.

Σοβαρότατες και οι καταγγελίες από ερασιτέχνες πιλότους και ιδιοκτήτες αεροπλάνων, που θεωρούν εχθρική και απαράδεκτη την στάση ορισμένων υπαλλήλων, οι οποίοι αντιτίθενται στην αεραθλητική-αεροπορική ανάπτυξη του αεροδρομίου, δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα και εμπόδια.

Σε χώρο εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν 50 τετραγωνικά για την στάθμευση ενός μικρού αεροπλάνου!!!

Εντελώς απαράδεκτη και η ρατσιστική στάση μιας υπαλλήλου απέναντι σε άτομο με ειδικές ανάγκες, η οποία αθωώθηκε πανηγυρικά από την εσωτερική ΕΔΕ που έκανε η Υπηρεσία της. Και μιλάμε για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με συγκλονιστικές καταγγελίες για διαφθορά σε προμήθειες υλικών αχρείαστων αλλά και φωτογραφικούς διαγωνισμούς και σκάνδαλα τύπου Siemens.

Ελπίζουμε να ασχοληθεί επιτέλους κάποιος σοβαρά με την τραγική κατάσταση του αεροδρομίου μας και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους. Είμαστε μια ομάδα Γιαννιωτών αεραθλητών, που μεγαλώσαμε με όνειρα κι ελπίδες για το αεροπορικό πνεύμα στην πόλη μας και βλέπουμε την ίδια μιζέρια που υπήρχε όταν ήμασταν ακόμη παιδιά. ΝΤΡΟΠΗ…….”

Από το GreekHelicopters και το ιστολόγιο του κυρίου Κωστα Καββαθά

Δεν υπάρχουν σχόλια: