"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Αυτοκόλλητο εμβόλιο χωρίς ίχνος πόνου

Τέρμα στη φοβία που περιβάλλει το εμβόλιο σκοπεύει να βάλει η κατασκευή από τον Ιάπωνα καθηγητή φαρμακοκινητικής, Κάνζι Τακάντα, μιας νέας βελόνας-αυτοκόλλητου που μεταφέρει το φάρμακο, χωρίς όμως να τρυπάει το δέρμα!

Το νέο εμβόλιο-αυτοκόλλητο, διαμέτρου 1,5 εκ., αποτελείται από 300 μικροβελόνες με διάμετρο 0,3 χιλιοστά η καθεμία, οι οποίες όταν πιεστούν πάνω στο δέρμα δεν είναι αρκετά δυνατές για να τρυπήσουν την επιδερμίδα, αλλά απλά εισβάλλουν σε αυτήν κατά 0,5 χιλιοστά, απελευθερώνοντας τα φάρμακα τα οποία φέρουν και εν συνεχεία διαλύονται! Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Φαρμακευτικής του Κιότο, Τακάντα, οι ασθενείς κατ’ αυτό τον τρόπο δεν αισθάνονται ούτε κάποια δυσφορία, αλλά ούτε και αιμορραγούν.

Χρήση
«Το αυτοκόλλητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει στον οργανισμό οποιοδήποτε εμβόλιο χρειάζεται και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αισθάνονται φόβο, γιατί πολύ απλά δεν αισθάνονται τίποτα!», δήλωσε ο κατασκευαστής του εμβολίου-αυτοκόλλητου.
Συνολικά έξι ολόκληρα χρόνια έρευνας χρειάστηκαν για να γίνει εφικτή η κατασκευή του νέου αυτού τρόπου εμβολιασμού και ο Τακάντα βασίστηκε σε προηγούμενες έρευνες για να το πετύχει αυτό.

Η καινοτομία που του επέτρεψε να κατασκευάσει το εμβόλιο-αυτοκόλλητο ήταν ότι δεν χρησιμοποίησε μικροβελόνες από ζάχαρη, όπως παλαιότερες έρευνες, αλλά ένα υδατοδιαλυτό πολυμερές της, το οποίο διαλύεται όταν πιέζεται πάνω στην επιδερμίδα και μεταφέρει κατευθείαν το φάρμακο στο κυκλοφορικό!

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: