"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Υπουργικά ΦΕΣΙΑ στην cosmote που προχώρησε σε φραγή σε κινητά υπουργών για απλήρωτους λογαριασμούς

Της Μαρίας Μόσχου

Σε «φραγή»... κλήσεων προχώρησε χθες η Cosmote σε υπουργεία και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης διεκδικώντας την εξόφληση απλήρωτων λογαριασμών συνολικού ύψους 260.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το πρώτο «κύμα» διακοπής των τηλεφωνικών συνδέσεων από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ η οποία προκειμένου να μειώσει τις επισφάλειές της προχωρεί σε διακοπή ακόμα και των τηλεφωνικών συνδέσεων των υπουργών!

Από τα πρώτα υπουργεία που «έμειναν» χωρίς τηλέφωνο ήταν τα υπουργεία Πολιτισμού, Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης. Η διακοπή έγινε ύστερα από σχετική γραπτή προειδοποίηση πριν από πέντε μήνες και αφού άφησαν περίπου ένα δίμηνο «περίοδο χάριτος» για την εξόφληση των χρεών.

Το υπουργείο Παιδείας είχε ενημερωθεί με σχετική επιστολή από τον προηγούμενο Οκτώβρη ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε φραγή των τηλεφωνικών συνδέσεων σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν οφειλές ύψους 50.000 ευρώ που εκκρεμούν εδώ και 3 - 4 χρόνια.

Η διακοπή των συνδέσεων επέφερε σημαντικές δυσκολίες στην ενδο-επικοινωνία των υπουργείων και των ΟΤΑ καθώς διεκόπησαν και οι τετραψήφιοι (VPN) αριθμοί κλήσης οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τις εσωτερικές επικοινωνίες στις εταιρικές συνδέσεις.

Τα τηλέφωνα του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, γραμματέων, συνεργατών και υπηρεσιακών παραγόντων σήμερα μόνο δέχονταν κλήσεις, αλλά δεν μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παλαιότεροι λογαριασμοί, πρώην υπουργών Παιδείας που αφορούσαν δεκάδες τηλέφωνα συνεργατών τα οποία πληρώνονταν από το ελληνικό δημόσιο δεν είχαν εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και έμειναν τελικά απλήρωτοι με αποτέλεσμα οι συνδέσεις να κοπούν.

Το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη οφειλή ξεπερνώντας κατά πολύ τα 50.000 ευρώ του υπουργείου Παιδείας ενώ πολύ μικρότερη είναι η οφειλή του υπουργείου Εργασίας.

Η Cosmote αναμένεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσει και σε νέες διακοπές σε περίπτωση που οι δημόσιοι οργανισμοί συνεχίσουν την τακτική του «δεν πληρώνω» αυξάνοντας σημαντικά τους απλήρωτους λογαριασμούς και εκτοξεύοντας τα... «φέσια» της εταιρείας σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Cosmote προχωρεί σε διακοπή τηλεφωνικών συνδέσεων μαζικά και μάλιστα στο Δημόσιο, ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει στη διοίκηση της εταιρείας να «κάνει τα στραβά μάτια» ακόμα και αν αφορά τις συνδέσεις υπουργών. Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010 οι επισφάλειες για τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έφτασαν τα 118 εκατ. ευρώ ενώ η Cosmote για το 2011 είχε κάνει πρόβλεψη για αύξηση των επισφαλειών της κατά 40%!

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: