"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΙΣΛΑΜ: 0-1 Επικράτηση της μαντίλας!!! (Αντε σύντομα και με...Μπούργκα)

Reuters

Η IFAΒ προχώρησε σε μία σημαντική απόφαση: Να επιτραπεί -καταρχήν- η χρησιμοποίηση μαντίλας για τις μουσουλμάνες παίκτριες ποδοσφαίρου. Η εν λόγω απόφαση απορρίπτει ουσιαστικά την προηγούμενη επί του ίδιου θέματος, το 2007, όταν και είχε απαγορευτεί η χρησιμοποίησή της.

Ετσι οι μουσουλμάνες παίκτριες, πιθανότατα θα επιτρέπεται να φορούν μαντίλα όταν αγωνίζονται. Το θέμα τέθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του πρίγκιπα Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας τον περασμένο Νοέμβριο, που είναι και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA. Το ζήτημα χειρίστηκε προσωπικά ο ίδιος. Οριστική απόφαση αναμένεται στις 2 Ιουλίου και επειδή το θέμα κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση πριν από την οριστική κατάληξη. 

Η οκταμελής επιτροπή που απαρτίζει το Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, έχει εισηγηθεί ομοφώνως θετικά επί της πρότασης του Πρίγκιπα και αυτό το γεγονός σχολιάστηκε θετικά από τον Ιορδανό που δήλωσε: «Αισθάνομαι βαθιά ευγνώμων για το γεγονός της ομόφωνης αποδοχής της ΙFAB σχετικά με το δικαίωμα των γυναικών να φορούν μαντίλα όταν παίζουν ποδόσφαιρο». Συμπλήρωσε δε, πως: «Χαιρετίζω την απόφαση για ταχεία μελέτη του θέματος και είμαι αισιόδοξος πως στο τέλος, οι γυναίκες θα είναι σε θέση να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο απαλλαγμένες από το τωρινό νομικό κώλυμα που δεν τους το επιτρέπει. Θέλουν πολύ να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο».

Μεταξύ άλλων θεμάτων που τέθηκαν στην επιτροπή του Παγκόσμιου Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου, απορρίφθηκε η πρόταση της FIFA να υπάρχει δικαίωμα τέταρτης αλλαγής σε αγώνες Κυπέλλου που θα οδηγούνται στην παράταση, καθώς δεν κρίνεται απαραίτητο.

Επίσης, θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αυτόματης τιμωρίας ποδοσφαιριστών στην περίπτωση που κάποιος παίκτης που αποβάλλεται παραδέχεται την «ενοχή» του στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Η συζήτηση δεν αφορά περιπτώσεις που κάποιος παίκτης κάνει εσκεμμένο αντιαθλητικό φάουλ.

Ακόμα, έπειτα από εισήγηση της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας συζητήθηκε μια πρόταση που αφορά τις ερασιτεχνικές ομάδες, σχετικά με τη δυνατότητα πραγματοποίησης απεριόριστων αλλαγών σε μια πειραματική περίοδο δύο ετών, με στόχο την εξέλιξη των παικτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: