"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Αλέξη τα έμαθες τα νέα??? - Grexit θέλουν οι Γερμανοί αν δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα!!!

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - Η πλειονότητα των Γερμανών επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που η χώρα δεν θέλει να συμμορφωθεί με τα μέτρα λιτότητας στα οποία έχει δεσμευτεί με τους διεθνείς πιστωτές της, σύμφωνα με δημοσκόπηση. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του γερμανικού κρατικού πρακτορείου ARD την Πέμπτη, το 61% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θέλουν να βγει η Ελλάδα από την ζώνη του ενιαίου νομίσματος σε περίπτωση που δεν μειώσει τις δημόσιες δαπάνες της όπως έχει συμφωνήσει με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ σε αντάλλαγμα της χρηματοοικονομικής βοήθεια που έχει λάβει. 

 


Η ίδια δημοσκόπηση κατέδειξε επίσης πως οι πολίτες της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης αντιτίθενται στις περαιτέρω παραχωρήσεις στην Ελλάδα ενόψει των επικείμενων εκλογών. 
 


Μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πολύ λιγότερο δραματική σε σχέση με μερικά χρόνια πριν, ανέφερε το 53% των Γερμανών που συμμετείχαν στην παραπάνω δημοσκόπηση. Η έρευνα διενεργήθηκε την Δευτέρα και την Τρίτη ανάμεσα σε 1.006 Γερμανούς ηλικίας 18 ετών και πάνω. 
 


Η πλειοψηφία, ήτοι το 68% των ερωτηθέντων αντιτάχθηκε στην διαγραφή χρέους της Ελλάδας που θα βοηθούσε στην ανάκαμψη στην ταλαιπωρημένη από την κρίση χώρα, ενώ το 28% αυτών το έκριναν ως μια επιλογή. 


 Τα 4/5 των ερωτηθέντων θέλει από την γερμανική κυβέρνηση να ζητήσει από την καινούργια κυβέρνηση της Ελλάδας να παραμείνει στον δρόμο της λιτότητας. 
Οι περισσότεροι Γερμανοί – περίπου το 61% - φοβούνται πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα επανληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: