"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΙΝΩΝΙΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι κατσίκες ψηφοφόροι

Της ΛΕΝΑΣ ΜΕΡΙΚΑ

Διαβάζω , σε έγκυρα έντυπα, ότι οι γυναίκες εκλογείς στην Ελλάδα υπερτερούμε των ανδρών ψηφοφόρων κατά περισσότερα από 300.000 άτομα. Άρα, το αποτέλεσμα των εκλογών επηρεάζεται ευθέως από την ψήφο μας.


Εύλογη απορία δημιουργείται, επομένως, σε όποιον ακούει τον, σαραντάχρονο μόλις, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να απευθύνεται στους ψηφοφόρους του διαβεβαιώνοντάς τους ότι, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης, ο Σύριζα δεν σκοπεύει να προβεί σε παιδομάζωμα, ούτε να τους κλέψει τις γυναίκες τους. Απευθύνεται, δηλαδή, αποκλειστικά σε άνδρες (άντε και σε ελάχιστες... παντρεμένες γκέι γυναίκες), να μην ανησυχούν για το ταίρι τους, ή μάλλον για τις... κατσίκες τους, δεδομένου ότι εδώ και αρκετές δεκαετίες η γυναίκα στην Ελλάδα δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο που αγοράζεται, πωλείται ή απαλλοτριώνεται - ούτε βέβαια... κληρονομείται.


Ακόμη μεγαλύτερη απορία, προκαλεί όμως το γεγονός ότι αυτό το γλωσσικό -μόνο γλωσσικό άραγε;- ολίσθημα του κ. Τσίπρα πέρασε ντούκου από τους θύλακες των απανταχού επαγρυπνούντων φεμινιστικών πυρήνων - Ρόζες, μιμόζες κ.λπ. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κανένα (σχεδόν) σχόλιό τους. 


Μα τόσο πολύ έχουμε πια συνηθίσει να περνιόμαστε για πολίτες κατηγορίας κότας;  


Θα μου πεις, όταν σε κάθε ευκαιρία ακούς «οι πολιτικοί άνδρες» ετούτο, οι «πολιτικοί άνδρες» εκείνο, λες και χάθηκαν στις μέρες μας οι «πολιτικές γυναίκες» που φέρνουν τα πάνω-κάτω... Να, δες τη Ραχήλ, ας πούμε. Τι έχει να ζηλέψει από τους «πολιτικούς άνδρες»;


Ας κοιμούνται ήσυχοι οι άρρενες οπαδοί των (πρώην) ψεκασμένων, κανείς δεν θα τους θίξει.


Εμάς πάλι, τις κατσίκες ψηφοφόρους, ποσώς μας απασχολεί αν θα μας πάρουν τις... γυναίκες μας, άρα η διαβεβαίωση του κ. Τσίπρα μας αφήνει παγερά αδιάφορες, εξού και σύσσωμες θα τον μαυρίσουμε, για να μάθει να φέρεται.


Α, και λέμε να αφήσουμε αδέσποτους τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, να πάνε να ψηφίσουν, κύριε Καμμένε μας, αφού ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια, ζωή να 'χουν:


Πού να τρέχεις να τους μαζεύεις τόσοι που 'ναι, οι άτιμοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: