"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η Ελλάδα πληρώνει τα χρόνια του «μπουζουκιού» δηλώνει ο Εντι Ραμα - Ψέματα λέει???

Εντι Ράμα: Η Ελλάδα πληρώνει τα χρόνια του «μπουζουκιού» Με άκρως ειρωνική διάθεση έναντι της Ελλάδας μίλησε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, κληθείς να σχολιάσει τις εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης.


«Πρόκειται για μια ελεύθερη επιλογή του ελληνικού λαού, εξαιτίας της μεγάλης ταλαιπωρίας του από την εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας. Κατά την άποψή μου η πολιτική τάξη -εννοώ την παραδοσιακή Δεξιά και Αριστερά- έκλεισε τον κύκλο της, εξαιτίας της κρίσης που η ίδια προκάλεσε όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα, και τώρα πληρώνει το λογαριασμό όσων καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια "μπουζουκιού"» 
είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός.


Μάλιστα μίλησε και για τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου:


«Είχε την ατυχία -κι αυτό συμβαίνει- να βρεθεί στην ηγεσία της χώρας, σε μια δύσκολη στιγμή, που "δεν έπαιρνε πια νερό το ελληνικό πιλάφι", "μαγειρεμένο" για χρόνια με στατιστικές απάτες, γραφειοκρατική υπερφόρτωση και μεγάλες καταχρήσεις. Από την άλλη, κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί σωστά την εξαιρετικά ευαίσθητη αυτή στιγμή» σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: