"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Πλατφόρμα γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε ο Ερντογάν

Οδηγίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας (ΣΕΑ), ώστε να αποκτήσει η Τουρκία πλατφόρμα γεώτρησης που θα λειτουργήσει στην Ανατολική Μεσόγειο έδωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα "Σαμπάχ". Στο ΣΕΑ αποφασίστηκε ότι η τουρκική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) θα αποκτήσει πλατφόρμα γεώτρησης κόστους 1,5 δισ. δολαρίων και ότι θα αυξήσει τη δραστηριότητά της στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή και στην Κύπρο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να είπε ότι, «η Τουρκία θα αποκτήσει την δική της πλατφόρμα. Ή θα την κατασκευάσει μόνη της ή θα την αγοράσει» και να παρουσίασε στο ΣΕΑ τα βήματα που θα κάνει η Τουρκία «για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο». 


"Με το ερευνητικό μας πλοίο διανύσαμε σημαντική απόσταση. Ας κάνουμε το αναγκαίο βήμα και για την πλατφόρμα γεώτρησης", φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: