"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Φαντάσματα του Εμφυλίου

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

«Η δικιά μας γενιά τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε, ό,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε. Ο,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την Κυριακή. Δεν θέλω να ξεγελιέστε, δεν διαλέγετε ούτε ένα κόμμα, ούτε ένα οικονομικό πρόγραμμα. Η επόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ιδεολογική σύγκρουση. Είναι η σύγκρουση ανάμεσα σε δύο κόσμους: ανάμεσα στον κόσμο της ελευθερίας και της πατρίδας, ανάμεσα στις αξίες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας που εκπροσωπούμε εμείς και στον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η Αριστερά. Δεν θα νικήσει η Αριστερά την επομένη Κυριακή».

Παρέθεσα αυτούσιο το επίμαχο απόσπασμα από ομιλία του Μάκη Βορίδη, εξαιτίας του οποίου ο Π. Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ) κατηγόρησε τη Ν.Δ. για εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία.  

Διαβάστε το και κρίνετέ το όπως νομίζετε

Υστερα, όμως, θυμηθείτε ποιος χαρακτήρισε, σε δημόσια ομιλία του, λάθος τη συνθήκη της Βάρκιζας του 1945 και, επίσης, ποιος επικαλείτο μέχρι προχθές τα εβδομήντα χρόνια από τη χαμένη ευκαιρία της Αριστεράς τον Δεκέμβριο του 1944, προκειμένου να συγκινήσει το ΚΚΕ.  

Δεν είναι μυστικό: πρόκειται για το αφεντικό του Σκουρλέτη: ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό που προκύπτει σαφέστατα από την υποκριτική ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ) δεν είναι κάτι καινούργιο. Πρόκειται για την αντίληψη που επέβαλε η Αριστερά από το 1981 και έπειτα -και την επέβαλε, δυστυχώς, σε μεγάλα στρώματα της κοινωνίας- ότι ο Εμφύλιος  ήταν αγώνας «καλός» από την πλευρά των ηττημένων, ενώ ήταν «κακός» από την πλευρά των νικητών.  

Ετσι, μεγάλο μέρος της κακομαθημένης από τον λαϊκισμό και καλοζωισμένης από τον καταναλωτισμό κοινωνίας μας έχει φθάσει να ζει μέσα στην εξής γελοία αντίφαση: 


Να απολαμβάνει τα Χριστούγεννα στο Γκσταντ, κοροϊδεύοντας τους εφοπλιστές, ενώ την ίδια ώρα λυπάται που ηττήθηκαν οι κομμουνιστές στον Εμφύλιο και η Ελλάδα έχασε την «ευκαιρία» να ζήσει τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες κομμουνιστικής τυραννίας. 

Ο προεκλογικός καβγάς με αφορμή τη δήλωση Βορίδη, απλώς τη φέρνει στην επιφάνεια.


 *: Από μια πλευρά έχουν κάποιο δίκιο. Υπό την έννοια ότι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία, όπως στις τέως κομμουνιστικές χώρες της Ευρώπης, να εξάγουμε μαφιόζους και πόρνες. Αλλωστε, η πρόσφατη επικαιρότητα δείχνει ότι και στους δύο τομείς παραγωγής δεν υστερούμε καθόλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: