"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Κουμπούρια


Μάκαρος ο κουμπουροφόρος. Ο Βορίδης φυσικά. Με πλουσιότατο παρελθόν. Από γρονθοκοπήματα μέχρι ακροδεξιά ροπαλοχτυπήματα. Σε κατάσταση παραληρήματος. Και ηδονιζόμενος από τις λαμπρές σελίδες του Εμφυλίου Πολέμου και του Απριλιανού πραξικοπήματος, δήλωσε στο ακροατήριό του. Ηδονιζόμενο κι αυτό από τις ίδιες νοσταλγικές περιπτύξεις με το μαύρο παρελθόν μας


«Ο, τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερισπαστούμε κι εμείς με την ψήφο μας»!

«Ο,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε»!

Γλώσσα λανθάνουσα; 

Καθόλου. Γλώσσα οργανωμένη και εξεπίτηδες έρπουσα στο πεδίο της Αμφισημίας. Από τη μια η υπεράσπιση των αξιών μας με την ψήφο μας. Από την άλλη «θα κάνουμε ότι θα χρειαστεί να κάνουμε»!

Επομένως η λογική του ακροδεξιού κατήφορου καταλήγει στον πάτο!

Που σημαίνει «αν χρειαστεί θα ξαναπάρουμε τα κουμπούρια»

Που σημαίνει ότι «επ ουδενί θα αφήσουμε την εξουσία στους κομμουνιστές»

Που σημαίνει «ο Τσίπρας και η παρέα του είναι πράκτορες του κόκκινου Κρεμλίνου και δισέγγονα του Νίκου Ζαχαριάδη»

Που σημαίνει ότι «θα έρθουν και θα πάρουν τις περιουσίες σας, θα αρπάξουν τα παιδιά σας και θα βιάσουν τις γυναίκες σας»

Που σημαίνει-πλαγίως-«καλά έκαμαν οι συνταγματαρχαίοι του Παπαδόπουλου και κατέβασαν τα τεθωρακισμένα»

Που σημαίνει «η χώρα κινδυνεύει από καταστροφή επομένως για την σωτηρία της Δημοκρατίας πρέπει να τοποθετήσουμε προσωρινά σε γύψο την Δημοκρατία»

Που σημαίνει ότι «όσοι είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι προδότες, ανθέλληνες, τρομοκράτες, μπολσεβίκοι, λήσταρχοι, κομμουνιστοσυμμορίτες, κατσαπλιάδες»

Που σημαίνει ότι «το καθεστώς κινδυνεύει, η χώρα κινδυνεύει, τα ιερά και τα όσια της πατρίδας κινδυνεύουν, η εκκλησία κινδυνεύει, οι θεσμοί κινδυνεύουν, η ιδιοκτησία κινδυνεύει, το νόμισμα κινδυνεύει, τα Σώματα Ασφαλείας κινδυνεύουν, ο Στρατός κινδυνεύει, η ελληνική, ορθόδοξη οικογένεια κινδυνεύει, οι επιχειρηματίες κινδυνεύουν, οι αξίες της φυλής μας κινδυνεύουν»
Που σημαίνει «από πόρτα σε πόρτα και αν δεν βάλουν μυαλό οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, τότε το γνωστό «όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»

Και που σημαίνει ότι «αν χρειαστεί και προκειμένου να σώσουμε την πατρίδα από το φάντασμα του κομμουνισμού μπορεί να κατεβάσουμε και τα τεθωρακισμένα». Αμα λάχει να πούμε!

Αυτά εκ πρώτης όψεως. Ομως υπάρχει και η δεύτερη όψη. Η ακροδεξιά δημαγωγία. Τα ψηφαλάκια της Χρυσής Αυγής. Αυτή η ουσία. 


Ο Μάκαρος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη χρυσαυγίτικη απορρόφηση. Κάτι σαν σκούπα. Ερεθίζοντας τα ακραία αντικομμουνιστικά και εμφυλιοπολεμικά αντανακλαστικά. Νεκρανασταίνοντας φαντάσματα της 21ης Απριλίου. Και πλαγίως υπογραμμίζοντας ότι «εμείς από το μαντρί της Νέας Δημοκρατίας είμαστε το θωρακισμένο ανάχωμα της χώρας προς τον κομμουνισμό»

Με ένα λόγο. Ο Μάκαρος και η παρέα του θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να εισπράξουν ψήφους χρυσαυγιτών. Νυν υπέρ πάντων ο Αγών!


Ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης στην φυλακή. Ομως οι ιδέες του φασισμού και των εκτροπών να στεγάζονται κρυφίως στο μαντρί των γαλάζιων προστατών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: