"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Συζητά με Ισραήλ και Αιγυπτο για αερογέφυρα βοηθείας που θα επιτρέψει να μεταφερθούν από τη Γάζα χιλιάδες τραυματιών για νοσηλεία στα Τουρκικά νοσοκομεία

Η κυβέρνηση Ερντογάν βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο για την εξασφάλιση άδειας προκειμένου να λειτουργήσει αεροδιάδρομος για επιχείρηση παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και την αεροδιακομιδή πιθανώς χιλιάδων τραυματιών για θεραπεία στην Τουρκία, δηλώνει ο Αχμέντ Νταβούτογλου.
«Χθες μίλησα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και θέλουμε να φθάσουμε στους τραυματίες. Είναι χιλιάδες. Χρειάζονται επείγουσα ιατρική θεραπεία και ήδη έχουμε εξασφαλίσει χώρο στα νοσοκομεία μας γι' αυτούς» δήλωσε ο Τόυρκος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη στο Reuters.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία τόσο με το Ισραήλ, όσο και με την Αίγυπτο, για έναν αεροδιάδρομο για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. Εάν δοθεί έγκριση, τα εναέρια ασθενοφόρα μας θα μεταφέρουν τους τραυματίες» δήλωσε.

Τέσσερις εβδομάδες βομβαρδισμών έχουν κοστίσει τη ζωή σε 1.875 Παλαιστινίους, ανάμεσά τους 430 παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της Χαμάς. Οι τραυματίες ανέρχονται σε χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: