"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΡΟΣΩΠΑ - ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ: Θύματα επιθέσεων με οξύ σε φωτογράφιση μόδας στην Ινδία με σκοπό την αφύπνιση του κόσμου! - ΥΠΟΚΛΙΘΕΊΤΕ σ' αυτές τις γυναικάρες-ψυχάρες...

Μια πρωτοποριακή φωτογράφιση μόδας έγινε στο Νέο Δελχί από πέντε νέες γυναίκες που στο παρελθόν υπήρξαν θύματα επιθέσεων με οξύ και σήμερα ζουν με πρόσωπα παραμορφωμένα, που δεν διστάζουν να δείξουν στο φακό!

Σε μια χώρα όπου τα θύματα των επιθέσεων με οξύ δεν τολμούν να βγουν από την «κρυψώνα» τους και να αποκαλύψουν τα παραμορφωμένα πρόσωπά τους, αυτές οι πέντε γυναίκες έκαναν την διαφορά και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με το κοινό. Οι φωτογραφίες των παραμορφωμένων γυναικών παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην σελίδα της οργάνωσης «Σταματήστε τις επιθέσεις με οξύ» στο Facebook.


Από τότε οι φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας εκτενώς σε όλο τον κόσμο. Όπως δηλώνει η 22χρονη Rupa, μία από τις γυναίκες που συμμετείχε στην ιδιαίτερη αυτή φωτογράφιση, η φωτογράφιση της άλλαξε την ζωή. Ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που έδειξαν ενδιαφέρον για το πρόβλημά της, άρχισε να νιώθει καλύτερα και τώρα τολμά να βγαίνει συχνότερα έξω και να δημιουργεί κοινωνικές επαφές.


Η κοπέλα διηγείται πως όταν ήταν 15 ετών η μητριά της την περιέλουσε με οξύ στο πρόσωπο, εξαιτίας μιας διαφωνίας που είχαν για χρήματα και όταν εκείνη σφάδαζε από τους πόνους, η γυναίκα απλά την κοιτούσε να υποφέρει.


Η Ινδία είναι μια χώρα που οι επιθέσεις με οξύ είναι ένα συχνό φαινόμενο και το Ανώτατο Δικαστήριο το 2013 προσπάθησε με νέους νόμους να περιορίσει την πώληση του προϊόντος, αλλά όπως δηλώνει ο Alok Dixit, ιδρυτής της οργάνωσης «Σταματήστε τις επιθέσεις με οξύ», ο νόμος έχει μείνει μόνο στα χαρτιά.


Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί στην Ινδία περισσότερες από 200 περιπτώσεις επιθέσεων με οξύ, αλλά οι ακτιβιστές της οργάνωσης πιστεύουν ότι ο αριθμός είναι ακόμα μεγαλύτερος.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: