"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Πιο σίγουρο είναι ότι μπορεί να βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αμφίπολη και να αναστηθεί παρά να διασωθούν τα πτώματα του ναυαγίου της μεταπολίτευσης - Όχι χάρες με τα κόκκινα δάνεια


Πόσο κάνει ένα κι ένα; 


Έχουν χυθεί τόνοι μελάνης για το αν στο χώρο της Οικονομίας ισχύει το ένα κι ένα ίσον δύο της πρακτικής αριθμητικής. Αυτό για το οποίο μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους ενδιαφερόμενους είναι ότι αν ενώσουμε έναν άρρωστο οργανισμό με έναν επίσης άρρωστο, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ένας υγιής οργανισμός. Πιο σίγουρο είναι ότι μπορεί να βρεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος στην Αμφίπολη και να αναστηθεί παρά να διασωθούν τα πτώματα του ναυαγίου της μεταπολίτευσης. 
 


Κάποιοι ονειρεύονται κουρέματα, χάρες και αναχρηματοδοτήσεις, χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται για να δημιουργηθεί ένα διαφανές πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κι επιπλέον δηλητηριάζουν την κοινωνία, καθώς δημιουργούν την αίσθηση της αναξιοκρατίας. 
 


Έχουμε κτυπήσει πολλές φορές το καμπανάκι. Το λέμε όσο πιο καθαρά γίνεται: Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, σε περίπτωση που η αναγκαία για την οικονομία ρύθμιση των κόκκινων δανείων δεν γίνει με όρους αγοράς. 
 


Τα διαθέσιμα κεφάλαια των τραπεζών είναι περιορισμένα για να σπαταληθούν σε πολιτικά ρουσφέτια. Καλό είναι να μην επαναλάβουμε αυτά που έγιναν μετά τον εμφύλιο στην Ελλάδα, όταν η πολιτική εξουσία καθόρισε ποιες θα ήσαν οι οικονομικά ισχυρές οικογένειες των Αθηνών των επόμενων δεκαετιών. Επίσης, η μνήμη δεν είναι τόσο ασθενής που να έχουν όλοι ξεχάσει τι ακριβώς σήμαινε η πολιτική των εθνικών πρωταθλητών.  

Θέλουμε δικαιοσύνη, διότι αυτή είναι η μοναδικά βιώσιμη πρόταση. Όσο ενισχύουμε τον παρασιτισμό, τόσο στερούμε πόρους που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν υγιείς δυνάμεις και ταυτόχρονα προκαλούμε προβλήματα νοθεύοντας τον ανταγωνισμό.
 


Δεν μπορούν οι τράπεζες να αρχίσουν τα κουρέματα δίχως αντίστοιχα οι επιχειρηματίες να βάλουν βαθιά το χέρι τους στην τσέπη. 


Οι προτάσεις Δένδια κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αρκεί να μην υπάρξουν εξαιρέσεις


Όποιος ήταν συνεπής ή προσπάθησε να είναι συνεπής θα πρέπει να βοηθηθεί.
 


Δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο γιατί θα βοηθήσουμε ως κοινωνία επιχειρήσεις που οι ιδιοκτήτες τους προτίμησαν να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό από το να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους


Κάθε ευρώ που στέρησαν από το τραπεζικό σύστημα το πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν περιθώρια για χάρες. 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: