"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΟΛΕΜΟΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Ετσι θα είναι το τεθωρακισμένο του μέλλοντος που ετοιμάζει το DARPA

Ετσι θα είναι το τεθωρακισμένο του μέλλοντος που ετοιμάζει το DARPA Το τμήμα ερευνών του αμερικανικού στρατού αναζητά το σχέδιο για τα τεθωρακισμένα υψηλής τεχνολογίας της επόμενης γενιάς, τα οποία θα έχουν πολύ μικρότερη θωράκιση και θα στηρίζονται στην ευελιξία και την ταχύτητα.


Οπως αναφέρει το DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) στοχεύει να προωθήσει επαναστατικά σχέδια, καθώς οι εξελίξεις στα όπλα κατά τεθωρακισμένων έχουν κάνει τα βαρέα τανκ λιγότερο αποδοτικά.

Στόχοι είναι τα μελλοντικά οχήματα να έχουν μεγαλύτερη ευκινησία και αντοχή, να μπορούν να αποφεύγουν επιθέσεις, να κινούνται επί παντός εδάφους και να έχουν χαρακτηριστικά που να καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον το μισό βάρος αλλά και τη διπλάσια ταχύτητα.

Οι χειριστές τους αντίστοιχα θα διαθέτουν μία σειρά χειριστηρίων και βοηθημάτων που θα παραπέμπουν περισσότερο σε κοκ-πιτ επιβατικού αεροσκάφους, ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής του προγράμματος Κέβιν Μάσεϊ.

Οπως υπογράμμισε, «αντλούμε την έμπνευσή μας από τα προγράμματα αεροσκαφών των τελευταίων 60 ετών που βελτίωσαν τις δυνατότητες στον αέρα, ώστε με ριζοσπαστικές έρευνες για να κάνουμε τα τεθωρακισμένα μας κατά πολύ πιο ευκίνητα, αποτελεσματικά, ασφαλή και οικονομικά»


Τους επόμενους μήνες το DARPA θα κλείσει τις πρώτες σχετικές συμφωνίες με τους ιδιώτες υπεργολάβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: