"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Ανεστάλη η λειτουργία της πρεσβείας της στην Τρίπολη της Λιβύης

Η Τουρκία ανέστειλε τη λειτουργία της πρεσβείας της στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου, δύο εβδομάδες αφού η τουρκική διπλωματία κάλεσε τους Τούρκους να εγκαταλείψουν τη χώρα της Βόρειας Αφρικής λόγω της επιδεινούμενης ανομίας η οποία επικρατεί σε αυτή.
«Λόγω ορισμένων κινδύνων ασφαλείας αναστείλαμε τις δραστηριότητές μας στη Βεγγάζη καθώς και στην Τρίπολη, όπως και πολλές ακόμη χώρες», δήλωσε ο Νταβούτογλου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Ο γενικός πρόξενός μας στη Μισράτα συνεχίζει (να ασκεί τα καθήκοντά του)... έχουμε επίσης μια ομάδα στην Τυνησία η οποία παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις. Όλοι οι πολίτες μας έχουν απομακρυνθεί», από το έδαφος της Λιβύης, τουλάχιστον «εκείνοι οι οποίοι ήθελαν να απομακρυνθούν», διευκρίνισε ακόμη ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: