"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Αθλιότητες υποκόσμου


Ολα αρχίζουν να δείχνουν ότι καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες να κουκουλωθεί το τεράστιο σκάνδαλο με τα στημένα του ποδοσφαίρου. Μια συμπαιγνία στην οποία (αν ολοκληρωθεί) μετέχουν κυβερνητικά στελέχη, δικαστικοί παράγοντες και ο υπόκοσμος που αποκαλείται «αυτοδιοίκητο ποδόσφαιρο».

Δεν εξηγείται διαφορετικά η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να αθωώσει (ουσιαστικά) τις εμπλεκόμενες στο σκάνδαλο ομάδες. Να υπενθυμίσω ότι τα μέλη αυτής της διαβόητης επιτροπής είναι διορισμένα από τη διοίκηση και τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η κάλυψη που παρείχε στη συγκεκριμένη απόφαση της συγκεκριμένης άθλιας επιτροπής ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (η οποία διορίζεται από την κυβέρνηση) αποφάσισε να επανεξετάσει τους φακέλους των εμπλεκομένων ομάδων ενώ αρχικά τις είχε στείλει στην Δ' Εθνική.

Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι η τακτική και η αθλητική Δικαιοσύνη κωλυσιεργούν απαράδεκτα στη διερεύνηση της υπόθεσης. Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες και μετά τους δεκαπέντε πρώτους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν, ακόμη περιμένουμε να κληθούν να απολογηθούν και οι υπόλοιποι 68 - στους οποίους, παρεμπιπτόντως, αίρονται μαζικά οι απαγορεύσεις εξόδου από την χώρα...

Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι τη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας εξακολουθούν να αποτελούν οι ίδιοι υπόδικοι, φυγόδικοι και κατάδικοι που τη συγκροτούσαν τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε ετσιθελικά και παράνομα όχι για λόγους οικονομικούς (όπως ανακοινώθηκε και διαψεύστηκε) αλλά σε μια προσπάθεια να προδικάσουν ή να προκαταλάβουν τη δικαστική έρευνα και να ξεπλύνουν προκαταβολικά τους βρωμιάρηδες.

Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι ακόμη και σ' αυτό το κουτσουρεμένο πρωτάθλημα θα διαιτητεύσουν εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο διαιτητές τους οποίους θα επιλέγουν εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο διαιτητικοί παράγοντες.

Οτι όλα αυτά συγκροτούν μεθοδεύσεις ενός άθλιου υπόκοσμου που προσπαθεί να διατηρήσει την ασυλία και το ακαταδίωκτό του δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία.

Το εντυπωσιακό είναι πως αυτόν τον υπόκοσμο φαίνεται να συγκαλύπτουν εκείνοι ακριβώς που έχουν αναλάβει να τον ελέγχουν - να υπενθυμίσω, ας πούμε, πως στη διαβόητη Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ μετέχουν και συνταξιούχοι δικαστές!

Και το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως αυτές τις μεθοδεύσεις δείχνει να τις ανέχεται η κυβέρνηση και η συντεταγμένη Πολιτεία. Μετά τις μεγαλόστομες κουβέντες και διαβεβαιώσεις πέσαμε τώρα στις υπεκφυγές και στις σιωπές.

Αγνοούν προφανώς κάτι που έλεγε ο Εντγκαρ Τζέι Χούβερ όταν ανέλαβε να ιδρύσει το FBI για να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα στις ΗΠΑ: Οτι ο υπόκοσμος υπάρχει όσο ο κόσμος τού το επιτρέπει.

Και δεν αντιμετωπίζεται, να προσθέσω εγώ, όσο δεν βρίσκει απέναντί του έναν κόσμο αποφασισμένο να τον αντιμετωπίσει. Με κάθε τρόπο και μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: