"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΑ «ΚΑΜΑΡΙΑ» ΜΑΣ (και οι ιστορίες τους…)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (Katsikas.george@gmail.com) 

 
ΙΣΤΟΡΙΑ 1η:
Χρόνος: Μέσα δεκαετίας του ΄90. (Αν θυμάμαι καλά 1996)
Τόπος: Οίκος  Ναύτη της  Ρουσφετόβιας
 
Η αφεντιά μου ένας νεαρός υπαλληλίσκος  ιδιωτικής εταιρίας που συμμετείχε με τεχνική προσφορά σε διαγωνισμό μηχανοργάνωσης του ως άνω οργανισμού . Μια μηχανοργάνωση που μεταξύ άλλων θα περιλάμβανε για πρώτη φορά στα ιστορικά της Ρουσφετόβιας ηλεκτρονικό «φάκελο» υγείας του ασφαλισμένου, σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας τεχνολογίας laser (κάτι σαν CD ROM σε σχήμα κάρτας) και πολλά λοιπά «καλούδια». Καλούδια που χτυπούσαν την γραφειοκρατία , συντόμευαν τις διαδικασίες, εξοικονομούσαν ανθρωποώρες και έκαναν τη ζωή του ασφαλισμένου καλύτερη
 
Δυο ημερών ξενύχτης πάνω σε έναν υπολογιστή,  μαζί με ολιγομελή ομάδα συναδέλφων, ξενύχτηδες και αυτοί εμφανιζόμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας στα πλαίσια της απαίτησης του διαγωνισμού για «ζωντανή» επίδειξη της προτεινόμενης λύσης..
 
Η «υποδοχή» λαμπρή. Ένα μπουλούκι συνδικαλιστών εργατοπατέρων σε θέσεις μάχης φρόντισε δεόντως για την περιποίησή μας. Ακόμα τρέχουμε! 
 
Τα κοσμητικά επίθετα ακόμα ηχούν στ’ αυτιά μας! Όπως και η φράση ηθικής «νομιμοποίησης» των εργατοπατέρων ανάμεσα στο μπινελίκι:     «Δεν θα διαλύσετε εσείς το καμάρι μας» 
 
Τι τύχη μπορεί να είχαν μπροστά στο «καμάρι» τους ο εξοπλισμός και τα κεφάλια (ανταγωνίστρια πολυεθνική όταν ήρθε η σειρά της για επίδειξη σε αντίθεση με τις δικές μας αυστηρά υλικές απώλειες κατέγραψε και μερικά σπασμένα κεφάλια…) των γραφικών σατανάδων με τα κόκκινα απ το ξενύχτι μάτια που πήγαιναν να τους ανοίξουν τα μάτια… Απλά ο διαγωνισμός κατέπεσε! Το «καμάρι» τους νίκησε
 
ΙΣΤΟΡΙΑ 2η
Χρόνος: Αρχές δεκαετίας του ΄90.
Τόπος: Εθνική Βιομηχανία Όπλων Ρουσφετόβιας.
 
Επίσκεψη τεχνολογικού ενδιαφέροντος σε συνεργασία με κρατικό πανεπιστήμιο. Ξενάγηση φιλικότατη και άψογη Εξοπλισμός εντυπωσιακός. Εντυπωσιακότερο όλων το φινάλε!
«Για το τέλος έχουμε κρατήσει να σας δείξουμε το καμάρι μας»!
 
Ρομποτικό σύστημα ζυγοστάθμισης βλημάτων όλμων. Πραγματικό διαμάντι για την εποχή. Έπαιρνε το βλήμα απ την μια μεριά και μετά από ένα τεχνολογικό «ταξίδι» με την βοήθεια ιμάντων, το «έφτυνε» απ την άλλη έτοιμο και ζυγοσταθμισμένο. Η καλύτερα ΣΧΕΔΟΝ έτοιμο. Ένας τυπάκος τα μάζευε και τα σφράγιζε.
 
Ο φίλος Κυριάκος δεν αντέχει και ρωτά:
-«Αυτός ο κύριος τι ακριβώς κάνει»?
-«Σφραγίζει τα βλήματα με σφραγίδα που φέρει ημερομηνία ζυγοστάθμισης»
- «Καλά ένα σουπερ – ρομποτικό σύστημα που κάνει το 99% της δουλειάς αφήνει το πανεύκολο 1% στον άνθρωπο? Την σφραγίδα ΔΕΝ μπορεί να την βάλει το καμάρι σας»?
- « ….» (Σιωπή και… αναστεναγμός. Η σιωπή απ όλους. Ο «αναστεναγμός» απ το καμάρι που μόλις έφτυσε ένα ακόμη βλήμα…)
 
ΙΣΤΟΡΙΑ 3η
Χρόνος οποιαδήποτε στιγμή κάνετε κέφι τα τελευταία 37 χρόνια.
Τόπος Ρουσφετόβια – Υπουργικό γραφείο όποιου Μαυρογιαλούρου γουστάρετε.
 
Η  μαμά του Φλούφλη Λαλακοκανακάρη βρίσκεται τετ α τετ με τον Μαυρογιαλούρο
-«Λοιπόν κύριε ΜαζίΤαΦάγαμε θα το βολέψετε το «καμάρι» μου»?
- «Για θυμίστε μου παρακαλώ τι εμπειρία και προσόντα είπαμε ότι έχει?»
- «Ορίστε καλέ μου κύριε ΜαζίΤαΦάγαμε. Ορίστε. Ένσημα αφισοκολλητή για τουλάχιστον 2 εκλογικές περιόδους. Ορίστε κομματική ταυτότητα. Ορίστε πιστοποιητικό  φοιτητοπατερικής εμπειρίας 8 χρόνων. Ορίστε υπεύθυνη δήλωση πως  πτυχίο θα πάρει σίγουρα μέσα στα επόμενα 8. Ορίστε βραβείο συλλέκτη για την μοναδική του συλλογή από  πλαστικά σημαιάκια του κόμματός σας. Ορίστε. Φωτογραφία με την βιτρίνα της συλλογής δίπλα στο εικόνισμα. Ορίστε βιβλιάριο υγείας με τα φάρμακα που του έγραφαν οι γιατροί κάθε φορά που έκλεινε ο λαιμός του στις πολιτικές σας συγκεντρώσεις. Ορίστε. Όλα με ημερομηνίες. Ορίστε βεβαίωση ότι …»
- «Μη συνεχίζετε κυρία Λαλακοκανακάρη. ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ»
 
ΙΣΤΟΡΙΑ 4η
Χρόνος οποιαδήποτε στιγμή κάνετε κέφι τα τελευταία 37 χρόνια.
Τόπος Βουλή  Ρουσφετόβιας.
«Νονέ τώρα που έγινες βΟλευτής θα με βολέψεις στο κΥνοβούλιο»
«Ναι καμάρι μου»
 
ΙΣΤΟΡΙΑ 5η
Χρόνος οποιαδήποτε στιγμή κάνετε κέφι τα τελευταία 37 χρόνια.
Τόπος Βουλή  Ρουσφετόβιας.
«Θειο τώρα που έγινες βΟλευτής θα με βολέψεις στο κΥνοβούλιο»
«Ναι καμάρι μου»
 
ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΙΟΣΤΗ
Χρόνος οποιαδήποτε στιγμή κάνετε κέφι τα τελευταία 37 χρόνια.
Τόπος Βουλή  Ρουσφετόβιας.
«Μπαμπά  τώρα που έγινες βΟλευτής θα με βολέψεις στο κΥνοβούλιο»
«Ναι καμάρι μου»
 
ΙΣΤΟΡΙΑ Ν+1
Χρόνος ΣΗΜΕΡΑ
Τόπος: Ολόκληρη η επικράτεια της δύστυχης Ρουσφετόβιας.
 
Ένας λαός ολόκληρος φιλοσοφεί και αναρωτιέται  γιατί το Κράτος Οπερέτα πτώχευσε! Ενας  ολόκληρος λαός απορεί πως ένα κράτος – καμάρι , έγινε κράτος – σφραγίδα!
 
Και παιδεύεται, παιδεύεται, παιδεύεται ενώ υπάρχει λύση
 
Αρκεί να  «ρωτήσει»  τη σούπερ μηχανή που επί 37 χρόνια μεταπολίτευσης εξέλισσε και  τελειοποιούσε το τρισάθλιο πολιτικό του σύστημα. Μια μηχανή που αντί να πάρει μια βαριοπούλα και να την κάνει βίδες κρατούσε σφραγίδες και «πιστοποιούσε» την εγκεφαλική ζυγοστάθμιση των προϊόντων της!  
 
Αρκεί να ρίξει μια ματιά στο «καμάρι» του που μια ζωή  ΖΥΓΟΣΤΑΘΜΙΖΕ ΒΛΗΜΑΤΑ.
 
Αρκεί να ρίξει μια ματιά στα ζυγοσταθμισμένα  «καμάρια μας»...
 
Όλα εκεί έξω είναι. Με την σφραγίδα πιστοποίησης στο κούτελο… Ας τα χαίρεται κι ας τα καμαρώνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: