"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Αγράμματοι εξωτερικού στην ΙΑΤΡΙΚΗ με βαθμό 7 στα 20 την ώρα που το 19 μένει έξω!!!

Τμήματα ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, χωρίς την έγκριση του ελληνικού κράτους, αλλά με τη «σφραγίδα» ιδιωτών και μη κυβερνητικών οργανώσεων. 

Εκπαιδευτικοί με... τετράωρο ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως και μαθητές οι οποίοι, ενώ φοιτούσαν κανονικά στο γερμανικό δημοτικό και γυμνάσιο, ξαφνικά στην Α' λυκείου εγγράφονται στο ελληνικό λύκειο. 

Ο λόγος; Οι ευνοϊκές διατάξεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Με βαθμολογία 7(!), Ελληνες του εξωτερικού μπορούσαν να εισαχθούν στις περιζήτητες ιατρικές...

Τα παραπάνω στοιχεία έφερε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας κ. Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.

Τα παραδείγματα αποκαλυπτικά: στην Ιατρική Πατρών, εισήχθησαν υποψήφιοι της κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού με βαθμολογία 7,1(!) όταν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων πρέπει να συγκεντρώσουν 19,2, ενώ στην Ιατρική Ιωαννίνων η απαιτούμενη βαθμολογία «ανέβαινε» στο 7,9.

Το χειρότερο είναι ότι από τους 522 υποψήφιους της κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού, οι 176 δεν κατάφεραν να πιάσουν ούτε τη βάση του 7 και δεν εισήχθησαν σε κανένα Τμήμα ΑΕΙ...

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Με την ευχή μου ρε εμπνευστές της αθλιότητας να σας χειρουργήσει κάποτε κάποιο τετοιο "αστέρι"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: