"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Χάδια Κομισιόν προς την Άγκυρα

Επιβεβαίωση της παθητικής στάσης της ΕΕ έναντι των πυρηνικών προθέσεων της Τουρκίας αποτελεί και η απάντηση που έλαβε ο Ν. Χουντής.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που επανειλημμένα έχει υποβάλει ερωτήσεις για το θέμα, επανήλθε μετά την καταστροφή στην Ιαπωνία, για να λάβει μια ήξεις αφήξεις απάντηση και αυτός, όπως και οι συνάδελφοί του Μαριλένα Κοππά και Ι. Τσουκαλάς.

Η Κομισιόν, όπως προκύπτει και από τη νέα απάντηση του Επιτρόπου Φούλε, έχει πλέον περάσει από το στάδιο της «θετικής ανοχής» σε αυτό της «ρητορικής ανησυχίας».

Κάθε άλλο παρά τυχαία, ο κ. Φούλε επαναλαμβάνει την ανησυχία της Επιτροπής, υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, ως υποψήφιας χώρας, να προσχωρήσει στην κοινή σύμβαση για την ασφάλεια διαχείρισης αναλωμένου καυσίμου και την ασφάλεια διαχείρισης ραδιενεργών αποβλήτων, καθώς και την «προοδευτική» εναρμόνιση της νομοθεσίας της με όλο το κεκτημένο για την πυρηνική ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης και της Οδηγίας για την πυρηνική ασφάλεια που πρέπει να ενσωματωθεί στο δίκαιο των κρατών-μελών ως τις 22 Ιουλίου 2011, αλλά πέραν τούτου, νίπτει τας χείρας του.

Μάλιστα, αμέσως μόλις εκφράσει (και πάλι) την ανησυχία του για την εκπεφρασμένη πρόθεση της Τουρκίας να κατασκευάσει εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο σεισμογενές Ακούγιου, ο κ. Φούλε σπεύδει να προσθέσει, στην απάντησή του στον κ. Χουντή, ότι «η επιλογή του ενεργειακού μίγματος, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρηνικής ενέργειας, αποτελεί κυρίαρχη απόφαση κάθε χώρας»!

Αποκαλύπτεται έτσι ότι η Τουρκία, που διαμαρτύρεται διότι καθυστερεί η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ, ούτε στην περίπτωση της πυρηνικής ενέργειας έχει κάνει κάτι για να εναρμονιστεί με το δίκαιο της Ένωσης στην οποία θέλει να εισέλθει.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: