"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Το «εξοχικό» των Εξαρχείων

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Μετά τα χθεσινά στην Κερατέα (τα ορύγματα κατά πλάτος του δρόμου), νομίζω ότι έφθασε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα. Μην τρομάζετε - δεν εννοώ να στείλουμε τα τεθωρακισμένα! Εννοώ, απλώς, να αποδεχθούμε -μια και η κυβέρνηση εξακολουθεί να παριστάνει τη στρουθοκάμηλο- την απόσχιση της Κερατέας από τον κορμό του ελληνικού κράτους. 

Υπάρχει σχετικό προηγούμενο: τόσα χρόνια, λ.χ., δεν μας ενόχλησε το καθεστώς ιδιότυπης ανεξαρτησίας των Εξαρχείων, αλλά μάθαμε να ζούμε με αυτό και να το ανεχόμαστε. 

Ας δεχθούμε, λοιπόν, το παρόμοιο καθεστώς της Κερατέας - που, άλλωστε, κερδήθηκε με την τεχνογνωσία του «μπάχαλου» των Εξαρχείων και ας δούμε την ημιανεξάρτητη Κερατέα ως, κατά κάποιο τρόπο, το «εξοχικό» των Εξαρχείων, έναν χώρο ιδεώδη για τον παραθερισμό των «μπαχαλάκηδων». Στο κάτω κάτω της γραφής, η απόκτηση εξοχικού δεν είναι ένα από τα όνειρα του σύγχρονου Ελληνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: