"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Υπουργός ή ακτιβίστρια;

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο ορίζει ότι, ώς το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2010, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προτείνει νομοθεσία για την άρση των περιορισμών στα κλειστά επαγγέλματα. Αναφέρεται δε ρητώς η κατάργηση των κατωτάτων αμοιβών των μηχανικών. 

Προξενεί κατάπληξη, λοιπόν, ότι η κυρία Μπιρμπίλη, εισάγοντας τον θεσμό των επιθεωρητών ενέργειας (διπλωματούχων μηχανικών μελών του ΤΕΕ), ορίζει λεπτομερώς τις κατώτατες αμοιβές τους, αναλόγως του τύπου ή του μεγέθους του κτιρίου.

Συνεπώς, δικαιούται κανείς να αναρωτιέται αν η κυρία Μπιρμπίλη έχει συνειδητοποιήσει τις αντικειμενικές συνθήκες που ορίζουν το πλαίσιο δράσης της κυβέρνησης, την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί. Προφανώς, όμως, η κυρία Μπιρμπίλη δεν είναι υπουργός. Είναι μάλλον αυτό που δείχνει η όψη και η συμπεριφορά της: μια ακτιβίστρια της πουριτανικής οικολογίας και τίποτε περισσότερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: