"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΟΨΩΝΑΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Το Μεγάλο Χάος: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην… Καμπούλ

Του Δεξιού Επαναστάτη

Στην Ελλάδα της ύφεσης και της ανέχειας για μια ακόμη φορά το πολιτικό προσωπικό της χώρας αποδεικνύεται κατώτερο των περιστάσεων.

Ζει στον κόσμο του χωρίς ίχνος ευαισθησίας προς τους δύσμοιρους συμπολίτες μας που πλέον δεν έχουν μαντήλι ούτε για να κλάψουν.

Μια σοφή παροιμία λέει, «Όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε».

Και δεν έχει άδικο.

Εν μέσω πανδημίας με τις δουλειές ολοένα να δυσκολεύουν, η οικονομική κρίση να έχει ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμά της, τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, ο εν δυνάμει πρωθυπουργός (;), μέλος της αυτοκρατορικής οικογένειας και Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης, αποφάσισε να προχωρήσει στον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας».

Έλυσε όλα τα προβλήματα του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας και είπε... τώρα ήρθε η μεγάλη ώρα να φτιάξουμε και τον «Περίπατο της Αθήνας».
 

Αδιαφορώντας αν οι πολίτες κάνουν τέσσερις ώρες να φτάσουν στην εργασία τους, αδιαφορώντας αν οι καταστηματάρχες που είχαν επί τρίμηνο κλειστά τα μαγαζιά τους λόγω κορωνοϊού δεν δούλεψαν, αδιαφορώντας αν οι επιχειρήσεις τα βγάζουν πέρα, αδιαφορώντας, αδιαφορώντας, αδιαφορώντας…

Και εντάξει βρε Δήμαρχε, γούστο σου καπέλο σου να κάνεις το έργο αυτό, άσε να περάσει λίγος καιρός όμως να ρολάρει λίγο η κατάσταση, να πάρει μπρος η αγορά και οι επιχειρήσεις, να ομαλοποιηθεί λίγο η κατάσταση και μετά συνέχισε.

Τι πρεμούρα είναι αυτή;

Πρέπει δηλαδή να συνεχίζουν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι να ζουν με την ανασφάλεια και την άσχημη ψυχολογία επειδή εσείς αποφασίσατε και διατάξατε μέσα σε μια νύχτα και εν μέσω πανδημίας να ταλαιπωρείτε και να βασανίζετε χιλιάδες ανθρώπους για το καπρίτσιο σας;

Ή μήπως εν τέλει ενδιαφέρεστε μονάχα για το πως θα «λιάζονται» στον «Μεγάλο Περίπατο» και μετά θα δροσίζονται στο συντριβανάκι της Ομόνοιας οι χιλιάδες μετανάστες που περιφέρονται στο κέντρο των Αθηνών, κι όχι για το πως θα γίνει πιο εύκολη η ζωή των Αθηναίων συμπολιτών σας;

Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η επιμονή σας στην παρούσα χρονική συγκυρία.

Τι ακριβώς επιδιώκετε;

Να μετατρέψετε επισήμως την Αθήνα σε Καμπούλ;

 

Δεν πατάει που δεν πατάει ψυχή στο κέντρο, είτε λόγω κορωνοϊού, είτε λόγω οικονομικής δυσχέρειας, είτε λόγω φόβου από του Πακιστανούς, Αφγανούς, Σομαλούς και κάθε καρυδιάς καρύδι που κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα στην πρωτεύουσα, τώρα θέλετε και οι ντόπιοι να μην ξανακατέβουν στην Αθήνα για να την χαίρονται κι επισήμως οι αλλοδαποί;

Για όλο αυτό το χάος ο υπεύθυνος θα είστε εσείς και μόνο.
 

Για τις επιχειρήσεις που θα κλείσουν γιατί η πρόσβαση θα είναι περιορισμένη, υπεύθυνος θα είστε εσείς.

Αν αυτό θέλετε να μας το πείτε ξεκάθαρα.

Αν όχι...


 αποφασίστε να διακόψετε το έργο, γιατί η υπομονή και οι αντοχές των συμπολιτών σας είναι εξαντλημένες.

Πάντως να γνωρίζετε πως πρωθυπουργός δεν θα βγείτε από τον «Μεγάλο Περίπατο».

Το πιο πιθανό είναι να σας στείλουν για... περίπατο τόσο οι Αθηναίοι όσο και οι Έλληνες πολίτες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: