"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Στέλιο υπάρχει λύση!

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Καταλαβαίνω απόλυτα τον Στέλιο Κούλογλου, που βράζει μέσα του ο θυμός της δημοκρατικής ευθιξίας, για τη συμπεριφορά του Δ. Παπασπιτούλη.  

Δεν τον χωρούν τα ρούχα του! Τόσες μέρες έχουν περάσει από τότε, αυτός όμως ακόμη δεν μπορεί να κατευνάσει τη θύελλα μέσα του! Μιλάμε για τέτοιο θυμό, ώστε δεν μας έκρυψε ότι «αν υπήρχε δυνατότητα να φύγω από την ευρωομάδα αλλά να παραμείνω στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα το εξέταζα σοβαρά»! Αλλά δεν υπάρχει και αυτό τον τρελαίνει ακόμη περισσότερο και νιώθει σαν το θηρίο στο κλουβί.

Καταλαβαίνω. Γι’ αυτό και προσφέρομαι να βοηθήσω. 

Ακούστε, κ. Στέλιο, υπάρχει λύση στο πρόβλημά σας, ώστε και από τον ΣΥΡΙΖΑ να μη λείψετε, αλλά και από την ευρωομάδα της οποίας ηγείται ο Παπασπιτούλης να αποσυνδεθείτε: 


Παραιτηθείτε από την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, την οποία θα παραλάβει ο επιλαχών. Τι πιο απλό και έντιμο;  

Φυσικά, η Ευρώπη σύσσωμη θα ξεσηκωθεί και θα πέσει πάνω του: «Αμάν, Στέλιο, τι πας να κάνεις! Εμάς δεν μας σκέπτεσαι, Στέλιο;» κ.λπ. 

Δύσκολο, το καταλαβαίνω. Αλλά εφόσον είναι θέμα τιμής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: