"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ευαπάτητων καραγκιοζιλίκια!

Του ΒΑΣΙΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Θα την έλεγες και δολιοφθορά για τον τουρισμό τη στάση του Σύριζα , κάποιες δηλώσεις σχεδόν κραυγάζουν: «Μην έρχεστε στην Ελλάδα!» 


Με τη μίρλα του Τσίπρα για «τους εργαζόμενους στον τουρισμό» και «τις ευθύνες της κυβέρνησης» ματαίως αγωνίζονται να κρύψουν αυτό που καθείς καταλαβαίνει:  Φοβούνται μπας και πάει ο τουρισμός αρκούντως καλά,  τόσο που να μην επιτρέψει στην ύφεση να σκαρφαλώσει σε δυσμάχητα ύψη.  Καθότι, όσο πιο μεγάλη ύφεση, τόσο μεγαλύτερο το παλούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.   


«Καλά, τη χώρα δεν τη σκέφτονται;» – ακούστε, άνθρωποι, τι ρωτάει ο ευαπάτητος.
 
Ευαπάτητος λέει!  Το 2013, το 30% των Ελλήνων πίστευε ότι μας ψεκάζουν l αλλά μετά δέκα χρόνια κρίσης η ακρισία μας έφτασε στο 50% και βάλε:  Τόσοι πιστεύουμε ότι τον ιό της πανδημίας τον έφτιαξαν επίτηδες για να μας αφανίσουν κτλ.  – τα έλεγε αυτά η στήλη πολύ προ δημοσκόπησης. lΚαθότι, διά γυμνού οφθαλμού, ολόγυρα. l

Ποιος θα συμμαζέψει γνωστό παρουσιαστή ειδήσεων που επιμένει να λέει: «Συνδεόμαστε τώρα με την Αρτεμις Αρχαιολάγνη» – παντελώς τυχαίο το ψευδώνυμο.  Ας του πει κάποιος ότι η Αρτεμις, της Αρτέμιδος, στην αιτιατική κάνει την Αρτεμι(ν), όπως ομοίως (την Αρτεμη) κάνει και η αιτιατική της νεότερης εκδοχής του ονόματος (η Αρτεμη, της Αρτεμης), την οποία προφανώς απεχθάνεταιΔικαίωμά του, αλλά να μην ξεχνά και τι απαιτούν τα μεταξωτά βρακιά.

Υποχρέωση και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να απευθύνει κάθε χρόνο στους υποψήφιους για τα ΑΕΙ ένα «Καλή Επιτυχία»  αγγλιστί Good Success, ως γνωστόν  Αλλά ο Τσίπρας στα ελληνικά είναι αυθεντικότερος:  «Η Ελλάδα», είπε, «αξίζει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα εξαντλεί τα παιδιά της». l (Να, μπρε, πάλι το αρχαίο εκείνο «Οχι στην Εντατικοποίηση»!) l «Και θα το αποκτήσει», μας καθησύχασε, «σε πείσμα όσων προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ανταγωνισμός και η βαθμοθηρία μεταξύ 18άχρονων είναι προϋπόθεση αριστείας και προόδου» Βράχος.  Τεσσεράμισι χρόνια κυβερνήτης δεν πείστηκε για τον «ανταγωνισμό» και τη «βαθμοθηρία». Αλλο αν τις εξετάσεις για τα ΑΕΙ δεν τις κατάργησε. Μέσα του, αμετάπιστος.  Για την «αριστεία» όμως καρφοπεταλίζων·  η δε «Πρόοδος», ε, αποκλειστικότης του·  ό,τι κι αν λέει ο μουρμούρης ο Σκουρλέτης.

Μια ψιλοπαράνοια διακρίνω σε σοβαρά ΜΜΕ.  Λ.χ. λυσσομανάνε κάποιοι «που δεν έχουν μπει ακόμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα 585 ευρώ», ενώ «ο Βρούτσης διαβεβαίωνε ότι θα δοθούν τη Δευτέρα». l «Πήγε η ώρα Μία κι ακόμα δεν τα βάλανε», ορύονταν. l Μία το μεσημέρι ε; l  Οχι μεσάνυχτα. l 


Αλλοι, την ίδια μέρα, το τι είπαν, το τι έγραψαν  – «πολεμικά μανιφέστα» κατά Μπακογιάννη την πρώτη μόλις μέρα της επέμβασης στην Πανεπιστημίου. l Την επομένη, που η ΠΟΕΔΗΝ έκανε πορεία από Αμπελοκήπους ώς κάτω απ’ την Ομόνοια λαρυγγώνοντας την ανοχύρωτη πόλη, l μούγγα οι «αγανακτισμένοι». l Και δεν αναφέρομαι σε συριζόφωνα l (τα φανερά τουλάχιστον). l Φυσάνε πάλι «άνεμοι» σε κάποια συγκροτήματα; l  Ή ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή;

Από όλη αυτήν την υπόθεση Παπαδημούλη που αναδύθηκε τελευταία, ένα με είχε εντυπωσιάσει:  


Η διαβεβαίωσή του πως τα χρήματα που εισπράττει από νοίκια μεταναστών κατατίθενται  «μέχρι και το τελευταίο ευρώ», λέει,  «για στήριξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης» υπέρ Ελλήνων αναγκεμένων αλλά και μεταναστών, λέει.  


Αμανείναι έτσι, σκεφτόμουν, γιατί φωνάζουν όλοι εναντίον του, των συριζαίων επίσης κοχλαζόντων; 


Διάβασα λοιπόν προσεκτικότερα τι ανακοίνωσε ο Παπαδημούλης – και τότε κατάλαβα: 


 Τα έσοδα από τα νοίκια, λέει, «ΘΑ κατατίθενται μέχρι το τελευταίο ευρώ υπέρ κ.λπ». Α, ΘΑ. 


* Επρεπε να γίνει το σύστριγγλο για να ’ρθει αυτό το ΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: