"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΝουΔοΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Οι πολίτες πληρώνουν όλα τα σπασμένα για τις… Αντουανέτες των κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Το μεγαλοπρεπές φιάσκο του πολυδιαφημισμένου «Μεγάλου Περιπάτου» έχει δυσκολέψει πολύ την πρόσβαση στην πρωτεύουσα. Οι μόνοι που κινούνται ελεύθερα στην Αθήνα είναι οι κουκουλοφόροι.

Η καταδρομική επιχείρηση που έκαναν το σαββατόβραδο στην πολυσύχναστη οδό Ερμού, με τα πανάκριβα ενοίκια και τα καταστήματα που παλεύουν να επιβιώσουν, είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι οι κυβερνητικές δεσμεύσεις περί τάξεως, ασφάλειας και πατάξεως της εγκληματικότητας προέρχονταν από τη συνηθισμένη παρτίδα των φράσεων που ουδέποτε μετατρέπονται σε έργα.

Ίσως πολλοί να έχουν λησμονήσει τις υποσχέσεις για τα Εξάρχεια, που η κυβέρνηση θα τα… καθάριζε από την πληγή των τραμπούκων κουκουλοφόρων, των παραφυάδων της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο έχει κι ένα ιδεολογικό πρόσημο για να κάνει πιο άνετα τις βρομοδουλειές του.

Όμως, δεν έχουν ξεχάσει τις ακάλυπτες πολιτικές επιταγές των ανέξοδων εξαγγελιών εκείνοι που ακόμα και σήμερα δυσκολεύονται να βγάλουν τα προς το ζην επειδή το κράτος και διάφοροι εκλεγμένοι κάνουν ό,τι περνάει από τα χέρια τους για να μετατρέψουν την καθημερινότητα των πολιτών σε κανονική κόλαση.

Την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης πειραματίζεται με τα όρια του κιτς, με τις ζαρντινιέρες, το κλείσιμο δρόμων, τον αποκλεισμό των οχημάτων από διάφορα σημεία της πόλης και με την παραγγελία παγκακιών που κοστίζουν 5.700 ευρώ και οι οδηγοί μποτιλιάρονται από το κέντρο μέχρι τα προάστια των Αθηνών, οι αναρχικοί αποφασίζουν και υλοποιούν την καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών και την κατατρομοκράτηση των περαστικών λίγα μέτρα μακριά από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι...


 αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει καταστήματα και εργαζομένους που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τη Βουλή, δεν μπορεί να κάνει τίποτε για τους υπολοίπους. 

Η αποτυχία και σε αυτόν τον τομέα είναι μεγάλη κι εκείνοι που πληρώνουν τον λογαριασμό είναι οι φορολογούμενοι πολίτες, οι οποίοι καλύπτουν τα έξοδα για τις… Αντουανέτες των κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: