"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ - ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Είστε αφελείς ή ηλίθιοι σύντροφοι;

Αλλο σποτ έπρεπε να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απλό και λιτό. Oχι τη ρεπλίκα της Ρένας της Δούρου να περπατάει επάνω σε πενηντάρικα
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Σύντροφοι συγγνώμη για το τραχύ της γλώσσας, αλλά είστε αφελείς -δεν τολμώ να σκεφτώ ότι είστε ηλίθιοι. 


Σε σας απευθύνομαι, στο επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 


Τόσες ημέρες μία απορία μας τρώει όλους: πού στο διάολο έδωσε ο Πέτσας τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ της καμπάνιας για να μείνουμε σπίτι; Και εσείς πάτε και φτιάχνετε ένα σποτ που, όχι μόνο αποπροσανατολίζει τη συζήτηση, αλλά μας θυμίζει τις σταλινικές καταβολές και την ξεχωριστή σχέση που διατηρείτε, στον πυρήνα σας, με το περιθώριο. 


 Αλλο σποτ έπρεπε να βγάλετε. Απλό και λιτό. Oχι τη ρεπλίκα της Ρένας της Δούρου να περπατάει επάνω σε πενηντάρικα. Ένα παιδάκι να ρωτάει πού πήγαν τα λεφτά και αυτό δεν έχει παιδικό σταθμό, όπως ήθελε να του φτιάξει η Ολγα η Γεροβασίλη με τα λεφτά από τις τηλεοπτικές άδειες. Εναλλακτικά, ας λέγατε ότι αν περνούσε το σχέδιο του Νίκου του Παππά τώρα θα είχαμε μόλις τέσσερα κανάλια, άρα και πολύ μικρότερο διαφημιστικό μπάτζετ. Το πολύ να πληρώναμε τον δορυφόρο μας για να πει στους επιβάτες του Διαστημικού Σταθμού να μείνουν σπίτι και εμείς θα τους στέλναμε το «Χωνί» με δωρεάν συνδρομή.  


Εκτός από το «Χωνί» θα είχε επιβιώσει και η «Νέα Σελίδα» που τόσο αγάπησε ο κύριος Αλέκος και ήταν πάντα κοντά της. 


 Σχεδόν πέντε χρόνια μείνατε στην εξουσία, σύντροφοι, αλλά από το αμφιθέατρο δεν ξεμυτίσατε ούτε ρούπι. Κολλημένοι πάντα στις ίδιες κασέτες, ούτε καν στο CD δεν έχετε φτάσει. Μία ερώτηση έπρεπε να κάνετε και καταντήσατε κακέκτυπα του Τραμπ που χαρακτηρίζει εχθρό του λαού όποιον δεν ευλογάει το τσουλούφι του.  


Μη σας πω ότι είστε και χειρότεροι διότι η φωλιά του Τραμπ δεν έχει, σε σχέση με τα media, όσες κουτσουλιές λερώνουν τη δικιά σας. 


Μην γυρίζουμε τώρα στα τρυφερά ραντεβουδάκια με τον Ψυχάρη, στις υποδείξεις προσώπων για θέσεις-κλειδιά, γιατί θα πάμε πολύ πίσω. Και είναι και οι μέρες περίεργες, επετειακά φορτισμένες. 


Θυμάστε, σύντροφοι, τότε που ήσασταν έτοιμοι να βγάλετε τη χώρα από το ευρώ και να τη δώσετε στον Καμμένο που εγγυάτο δια του Στρατού την εσωτερική ασφάλεια;  


Και τότε τα ίδια λέγατε για όσους ήταν απέναντι σας. Ότι είναι αργυρώνητοι, εξωνημένοι, γρανάζια της διαπλοκής που λαδώνονται με το λίπος της διαφθοράς.  


Τότε ήταν διεφθαρμένοι επειδή ύψωσαν φωνή απέναντι στο σχέδιο για την καταστροφή της χώρας. 


Τώρα, λέτε, είναι λαδωμένοι επειδή αναφέρονται θετικά στην κυβέρνηση. Που, εντάξει, τι έκανε; Χειρίστηκε μία πανδημία και μία κρίση στα σύνορα. Σιγά το θέμα. Και δεν μπορείτε να τους κατηγορήσετε ότι είναι απέναντι σας. Διότι, βασικά, με αυτά που κάνετε, κανένας δεν ασχολείται στα σοβαρά μαζί σας. 


Αλλά, μισό λεπτό αδέρφια, μια και πιάσαμε την κουβέντα περί Τύπου, μας ξυπνήσατε όμορφες θύμησες που λέγανε και οι παλιοί στο ΠΑΣΟΚ.  

Και εντάξει, δεν θα πιάσουμε τώρα ψιλοκουβέντα για την αντίληψη περί Τύπου. Με ανθρώπους που έχουν κολλήσει αφίσα με την οποία μας ενημερώνουν ότι όποιος δεν είναι μαζί τους είναι απέναντι τους, δεν υπάρχουν και πάρα πολλά να συζητήσεις περί ελευθεροτυπίας. Ομοίως με στελέχη που συντάσσονται πίσω από εκφράσεις για «βοθροκάναλα» δεν έχεις να πεις κάτι. 


Επίσης οι άνθρωποι που κατάντησαν το ενημερωτικό της ΕΡΤ νούμερο για Επιθεώρηση, είναι λίγο άκομψο να κουνάνε το δάχτυλο.


 Όμως, βρε σύντροφοι, είναι φαιδρό να απευθύνετε μαθήματα περί Τύπου εσείς που...


 εκθρέψατε ένα στρατό τρολ, που αναβιώσατε τον Αυριανισμό, που πήγατε να στήσετε κανάλι με βοσκοτόπια και χαριστικά δάνεια, που επί των ημερών σας εμφανίστηκαν επαγγελματικά blogs και sites χωρίς διαφήμιση για την ανιδιοτελή στήριξη σας, που πανηγυρίζατε το κλείσιμο μέσων, που απευθύνατε συστάσεις σε επιχειρηματίες για τη διαχείριση των διαφημιστικών τους κονδυλίων. 


Για αυτό την επόμενη φορά, στο άλλο σποτ, να είστε πιο προσεκτικοί και επικεντρωμένοι στο θέμα που, εν προκειμένω, είναι το πού πήγαν τα διαφημιστικά κονδύλια.  


Σκάψτε έναν καινούργιο λάκκο για τους άλλους. Μην προσπαθείτε να μας τραβήξετε όλους μέσα στον δικό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: