"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: «Θα κόψω χαρτονόμισμα να βάλω τη μορφή σου, να γίνει ο κόσμος πλούσιος και ήσυχα κοιμήσου»

Ένα σουξέ του Πασχάλη Τερζή λέει: «Θα κόψω χαρτονόμισμα να βάλω τη μορφή σου, να γίνει ο κόσμος πλούσιος και ήσυχα κοιμήσου».

Το τραγούδι αυτό ήρθε ξανά στην επικαιρότητα προκαλώντας χαμό στο διαδίκτυο με αφορμή την περίφημη πλέον ατάκα της Ραχήλ Μακρή που είπε ότι θα κόψει 100 δισ. ευρώ η Ελλάδα και δεν έχει ανάγκη κανέναν.

Βλέπουμε πλέον ότι η καριέρα που ανοίγεται μπροστά της θα είναι τεράστια σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  

Κάποιοι ήδη την τοποθετούν στο υπουργείο Οικονομικών καθώς θα φάει στο νήμα τον Γ. Δραγασάκη.

Άλλοι λένε ότι θα πάει έξω από την ΤτΕ και θα διώξει τον Γ. Στουρνάρα για να αναλάβει διοικήτρια.  

Και άλλοι ότι αναλαμβάνει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή θα είναι επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως και να είναι, το νέο πουλέν του Αλέξη Τσίπρα, αυτός που την επέβαλε στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αποκτά πλέον μυθικές διαστάσεις στην Ελλάδα.

Όλος ο κόσμος από χθες ρωτά: Μα αφού το είπε ο Ραχήλ Μακρή (ή Rachel Long) μήπως πρέπει να σκεφτούμε το τύπωμα χρήματος. 

Πληροφορίες απ' όλη την Ελλάδα λένε ότι μικρά και μεγάλα τυπογραφεία έχουν πάρει φωτιά και τυπώνουν πεντακοσάρικα ευρώ. Κάποιοι πιο προχωρημένοι τυπώνουν τα Ραχηλιάρικα ενώ ήδη οι τράπεζες που έκαναν προσφυγή στον ELA συρρέουν στο σπίτι και το γραφείο της Ραχήλ και της ζητούν να τους ενισχύσει με ρευστότητα.

Αυτά τα... σοβαρά πράγματα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ 8 ημέρες πριν τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης κι ενώ η οικονομία καταρρέει. 

Και το λέμε μετά λόγου γνώσεως. Οι κραδασμοί είναι απίστευτοι, η κυβέρνηση δεν μπορεί να βγει και να πει τι πραγματικά συμβαίνει. Δεν είναι κινδυνολογία, δεν είναι το παιχνίδι του φόβου. Όποια κυβέρνηση βγει θα βρεθεί μπροστά σε μια βλάβη που συνέβη εξαιτίας της πολιτικής αναταραχής.

Και την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι θα μοιράσει δισεκατομμύρια. 

  Κάποιοι κατηγορούν τον Γ. Παπανδρέου και τον καταδίκασαν για το «λεφτά υπάρχουν». Τώρα τι θα πουν για τον Τσίπρα που λέει ακριβώς το ίδιο; 

Εκτός κι αν εννοεί ότι «υπάρχουν... Ραχηλιάρικα».

Η κ. Μακρή, βεβαίως, ως μεγάλη οικονομολόγος και ως ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που σκέφτηκε το πολύ απλό, να τυπώσει χρήμα, βγήκε ξανά και δεν ζήτησε συγγνώμη. Ούτε μια ένδειξη ότι καταλαβαίνει τι λέει. Αντιθέτως, κατηγόρησε τους πάντες ότι είναι άσχετοι και γι' αυτό την χλευάζουν. Κοροϊδεύουν τον Αϊνστάιν της αριστερής παράταξης.

Μας δίνει και το σχετικά ΦΕΚ για να διαβάσουμε όλοι εμείς οι άσχετοι για το πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί.

Βεβαίως στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ότι δεν την... ξέρουν: 
Οργισμένοι λένε ότι όλα αυτά δεν εκφράζουν το επίσημο κόμμα, ότι είναι προσωπικές απόψεις και άλλα τέτοια. Και κάνουν συσκέψεις για να δουν πως θα μαζέψουν την εκλεκτή του αρχηγού.... Ο δε Παπαδημούλης τώρα θυμήθηκε να τουιτάρει στους συναδέλφους του να προσέχουν τι λένε και να μη μιλούν οι άσχετοι. 

Λες και δεν ήξερε πόσους άσχετους υποψήφιους έχει το κόμμα του. Λες και η Μακρή, ο Λεουτσάκος και όλοι όσοι έχουν πει τέρατα αυτές τις ημέρες ήταν... Αϊνστάιν και οικονομικές ιδιοφυΐες αλλά ξαφνικά έχασαν το «φως» τους.

Δεν είναι απλά ντροπιαστικά όσα συμβαίνουν. Είναι και ενδεικτικά για το που βαδίζει η χώρα. Όμως, όπως έχουμε ξαναπεί: Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την ψήφο που ρίχνει. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: