"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Επιμένει η Ραχήλ: Ναι, μπορούμε να τυπώσουμε ευρώ σε περίπτωση ανάγκης...!!!

Επιμένει η Ραχήλ Μακρή ότι «μπορούμε να κόψουμε» ευρώ μέχρι το ύψος των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό της Κοζάνης και ενώ τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν αποστάσεις ή αποδοκιμάζουν τη δήλωσή της εκείνη επανέρχεται.

«Ναι, μπορούμε να τυπώσουμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Άλλωστε η ΝΔ έχει ήδη τυπώσει 90 δισ. ευρώ και τα στελέχη της επιτίθενται σε μένα από άγνοια και ασχετοσύνη» τονίζει η Ραχήλ Μακρή σε δήλωσή της στο protothema.gr.

Τι κι αν ο Δημήτρης Παπαδημούλης κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αν δεν γνωρίζουν ένα θέμα» να μην αυτοσχεδιάζουν ή ο Νίκος Χουντής αποστασιοποιείται πλήρως «δεν λέμε εμείς τέτοιο πράγμα», η Ραχήλ Μακρή επιμένει.

Διαβάστε τι απαντά μέσα από το protothema.gr η Ραχήλ Μακρή που χθες υποστήριξε ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει χρήμα εκτιμώντας μάλιστα ότι αυτό θα μπορούσε να φτάσει σε ύψος τα 100 δισ. ευρώ.

«Η αήθης επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από τα κόμματα της διαστρέβλωσης της αλήθειας τους γελοιοποιεί με γεωμετρικά αυξανόμενη πρόοδο. Ρωτήθηκα λοιπόν για το τι θα κάνουμε εάν η ΕΚΤ κλείσει την στρόφιγγα της ρευστότητας απάντησα ότι θα χρησιμοποιήσουμε το μηχανισμό εκτάκτου ρευστότητας όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο της ευρωζώνης. Ο μηχανισμός «Emergency Liquidity Assistance (ELA)» είναι θεσμική δυνατότητα του κράτους μέλους» απαντά η Ραχήλ Μακρή και προσθέτει: «Υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ αρθρογραφούν για αυτόν. Η Συγκυβέρνηση ψηφίζει νόμους όπου ο μηχανισμός χρησιμοποιείται, αλλά τα στελέχη της ΝΔ της ΠΕ Κοζάνης δεν είναι δυνατόν να τον καταλάβουν. Τρομοκρατούν τον κόσμο με τον μπαμπούλα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν λένε ότι έχει ήδη χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός από Ελλάδα και Ιρλανδία και πιστεύουν ότι με μοντάζ θα κοροϊδέψουν τους Έλληνες».
Κατά την άποψη της υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη «τα στελέχη αυτά που η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έστειλε σπίτι τους διατυμπανίζουν ότι υποστηρίζουν την σταθερότητα και τα ευρώ χωρίς να γνωρίζουν, όπως αποδεικνύεται ούτε τι είναι σταθερότητα ούτε τι είναι ευρώ. Η άγνοια και η ασχετοσύνη τους οδηγούν στο να χλευάζουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Εγγυούνται το ευρώ χωρίς να έχουν διαβάσει τα θεσμικά κείμενα της ευρωζώνης. Με τέτοια στελέχη η πορεία της ΝΔ προς κόμματα και αποκόμματα, που παίζουν ακόμα με παιδικά τρενάκια είναι εξασφαλισμένη και φυσικά θα ακολουθήσει αυτή του ΠΑΣΟΚ και τον βολικών κλώνων αυτού στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Όπως λέει κάποιοι βιάστηκαν να της επιτεθούν χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς προσβλητικούς απέναντί της για όλα όσα είπε: 
«Όσο και εάν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να υποστηρίξουν την επίθεση των οικονομικά αναλφάβητων, όσο και εάν χρησιμοποιούν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίων μου, όσο και εάν πετροβολούν την μηλιά με τα καλύτερα μήλα, η ουσία παραμένει. Φωνάζουν για να καλύψουν το κενό γνώσης και ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί την μόνη μηλιά που δεν έχει σκουληκιασμένα μήλα στον οπωρώνα του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Το νέο πολιτικό σύστημα γεννήθηκε, ευτυχώς θα πάψουν να κυβερνούν τα τέρατα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: