"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι απαντήσεις του Τσίπρα


Μάταια περίμενα από τον Αλέξη Τσίπρα να πει κάτι για την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους που απολύθηκαν. Θα ανοίξει πάλι η ΕΡΤ; Και πόσους θα επαναπροσλάβει η κυβέρνηση της Αριστεράς;  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να απαντήσει, πέταξε τη μπάλα στην αναδιάρθρωση του ευρύτερου τομέα. 

Ο δημοσιογράφος δεν τον πίεσε. Λογικό, είναι ενταγμένος στον κομματικό μηχανισμό.  
Kρίμα, γιατί ήταν καλές οι ερωτήσεις που συγκέντρωσε η ομάδα των χρηστών του twitter. Και η συνέντευξη θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα αν ο κ. Τσίπρας δεν απέφευγε την πραγματική έκθεση στο twitter. Κοινώς θα παρακολουθούσαμε κάτι αληθινά συναρπαστικό αν οι άνθρωποι που συγκέντρωναν τις ερωτήσεις, είχαν και την ευκαιρία να τις υποβάλλουν.

Ήταν μία βαρετή συνέντευξη με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Και για αυτό ευθύνεται ο Τσίπρας και οι επιτελείς του. Όταν η ερώτηση υποβάλλεται με 140 χαρακτήρες, η απάντηση δεν μπορεί να έχει τηλεοπτικό μήκος.

Τι είπε ο Τσίπρας; 

Τίποτα το καινούργιο. Άλλωστε σε αυτή τη συνέντευξη αξία έχουν όσα δεν είπε

Μην ανησυχείτε, λοιπόν, όσοι ακούτε τις φωνές του Άδωνι και το μοιρολόι της Σπυράκη. Ο Τσίπρας είναι στον «σωστό» δρόμο.  

Απέφυγε τα δύσκολα για την εκκλησία («εξορθολογισμός» αντί διαχωρισμού) και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, έκανε ντρίπλα και στην ερώτηση για το Mall, συμφερόντων Λάτση, δεν ικανοποίησε το αριστερό συναίσθημα ούτε με τη στάση του για την Παλαιστίνη. Ναι, η αστυνομία δεν θα δέρνει διαδηλωτές, αλλά και οι διαδηλώσεις πενήντα ατόμων δεν εξυπηρετούν τίποτα.

 
Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε έτοιμος να κάτσει στο γραφείο του Μαξίμου, έχοντας στα χέρια του, μην το ξεχνάμε, όλες τις ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές.  

Και όταν το ΣΔΟΕ θα υπάγεται στον πρωθυπουργό η δημοκρατία θα λειτουργεί καλύτερα και στις συνεντεύξεις του θα συμμετέχει και το facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: