"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τρέμε Ευρώπη την αριστερή διαπραγμάτευση...

Του Γιώργου Κράλογλου

Όταν οι φορολογούμενοι πολίτες της Ε.Ε. έχουν δώσει στην Ελλάδα 270 δισ. ευρώ να σωθεί από την πτώχευση, γνωρίζοντας ότι χρεώθηκε στο 170% του ΑΕΠ για να τα σπαταλήσει σε μια «σοβιετική» οικονομία παρλαπίπα, έχεις την πλάτη στον τοίχο. Και επειδή οι Γερμανοί, η Μέρκελ, η ΕΚΤ και η γνωστή βόρεια παρέα… τρέμουν τον ευρωπαίο καταθέτη-φορολογούμενο, δεν θα σε αφήσουν να βάλεις άλλο χέρι στις καταθέσεις του.

 

Οι ευρωπαίοι καταθέτες και δανειστές της Ελλάδας δεν περιμένουν την χώρα της σπατάλης, των μπαταχτσήδων, της αναξιοπιστίας, της αντιπαραγωγικής οικονομίας και των αριστερών της συμφοράς να τους κουνήσουν το δάκτυλο για το καλό της Ευρώπης και να τους πείσουν ότι η λιτότητα και η αδιαλλαξία της Μέρκελ να κοπεί φρέσκο ευρώ (για να βολευτεί και η Ελλάδα) είναι καταστροφή για την ευρωζώνη.

 

Ίσως απλά να τους προβληματίσεις, αν τους αποδείξεις στην πράξη, ότι, ως ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπείς όντως κάποια ευρύτερη ευρωπαϊκή κίνηση που έρχεται να ανατρέψει την αδικία του ευρωπαϊκού κατεστημένου προς τα χρεοκοπημένα μέλη της Ευρωζώνης.

 

Αλλά και να επικαλεστείς όλα αυτά, οφείλεις να προβάλλεις τεκμηριωμένα σχέδια ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας με μεταρρυθμίσεις και άλλες συνταγές, ώστε να τεκμηριώσεις το πόσο ανατρεπτικές στην πρόοδο και της Ευρώπης είναι οι υπερβολές στην λιτότητα, σε αντίθεση με ριζοσπαστικές… συνταγές τύπου Ραχήλ Μακρή…

 

Εάν τα καταφέρεις και τους στριμώξεις οδηγώντας την ευρωζώνη στην σωτήρια απόφαση να κοπεί φρέσκο χρήμα στην Ευρώπη, τότε μπορείς να μιλάς για διαπραγμάτευση που δεν έγινε μέχρι σήμερα.

 

Εάν δεν τα καταφέρεις να τους ανατρέψεις, κάνεις μια από τα ίδια για εσωτερική κατανάλωση μόνο σε λαϊκές αγορές. Και σου μένει να δεις πως θα τα βολέψεις με τους έλληνες ιθαγενείς.

 

Ασφαλώς, μέχρι να πείσεις τους δανειστές-φορολογούμενους της Ευρώπης να κάνουνε τούμπες, κανείς δεν σου απαγορεύει (ως αντιπολίτευση και ως -πιθανή- αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) να χαλάς τον κόσμο ότι για την λιτότητα και το αδιέξοδο φταίει η αδιαλλαξία της Μέρκελ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που χαρακτηρίζει τοξικά σκουπίδια τα ελληνικά ομόλογα (όπως και προχθές επανέλαβε) και θα αποφύγει να τα αγοράσει.
 


Κανείς δεν σου απαγορεύει ακόμη να πιστεύεις ότι οι αριστεροί της Ισπανίας και της Ιταλίας μαζί με κάποια μικροκινήματα στην Βόρεια Ευρώπη και τους οπαδούς της Λεπέν (σε στιλ ΑΝΕΛ) περιμένουν τον κ. Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν άνω-κάτω το κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Και κανείς δεν πρόκειται να σε χαστουκίσει αν βροντοφωνάξεις ότι η Μέρκελ και οι Γερμανοί φταίνε που δεν λύνεται το πρόβλημα του ελληνικού χρέους και δεν εξασφαλίζεται η άσπρη ημέρα για τον τόπο μας έτσι όπως την έχει υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Με τον τρόπο δε αυτό, δικαιολογείς και δημοψήφισμα ώστε στην συνέχεια να φταίει ο ελληνικό λαός για τις δικές σου αποφάσεις…

 

Άρα όσο είσαι στην αντιπολίτευση μπορείς να φωνάζεις και να προκαλείς τόσο την Μέρκελ όσο και τους Ντράγκι και Γιούνκερ.

 

Αν όμως, ως ΣΥΡΙΖΑ, γίνεις κυβέρνηση και παρακολουθήσουν την κωλοτούμπα που θα κάνεις, υποχρεωτικά για να μπορέσεις να δεις πως έχουν τα πράγματα και όχι όπως διαδίδεις σήμερα, ξέχνα την συνοδοιπορία και το χειροκρότημα.

 

Μην αμφιβάλεις καθόλου ότι μέσα σε 24ώρες οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι άλλοι σημερινοί σύντροφοι στον «αγώνα» θα έχουν εξαφανισθεί για να μην μοιραστούν τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Το ίδιο θα κάνει και ο διεθνής Τύπος, που σιγοντάρει ( όσο και όπως σιγοντάρει) τις ημέρες αυτές την πρώτη υποψήφια, ελληνική, αριστερή κυβέρνηση, μέσα στην Ευρώπη, προκειμένου έτσι να συντηρήσει κινήματα και παιχνίδια που θα αναπτυχθούν και στις εκλογικές αναμετρήσεις σε χώρες που διεκδικούν ρόλους στην ευρωπαϊκή κορυφή μαζί με την Γερμανία.
 


Σήμερα δεν έχουν κανένα λόγο να μην αφήσουν την Ελλάδα να βγάλει, ως δήθεν αριστερή κυβέρνηση, φίδια από τις ευρωπαϊκές τρύπες…

 

Πράγμα όμως που δεν συμμερίζονται οι αγορές οι οποίες έβγαλαν και θα βγάλουν δικούς τους ζουρνάδες.


Συνεπώς η διαπραγμάτευση τους αριστερού κ. Τσίπρα και της πιθανής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έχει να κάνει τελικά μόνο με την μορφή ρύθμισης του ελληνικού χρέους στη όποια πορεία εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Γιατί το «αριστερό άρμα» που φαίνεται να σπρώχνει σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνει τον «αντάρτη Βελουχιώτη» της Ευρώπης δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει όταν οι δανειστές θα βάλουν την (πιθανή) κυβέρνησή του να χορεύει το πεντοζάλη κάνοντας τις γνωστές θεαματικές κωλοτούμπες που συνοδεύουν, από το 1981, παρόμοιες ελληνικές παλληκαριές μοναδικής… αριστερής Παπανδρεϊκής τεχνογνωσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: