"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Σύλληψη Ολλανδής δημοσιογράφου για «τρομοκρατική προπαγάνδα» !!!

Mία δημοσιογράφος από την Ολλανδία που ζει στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη με κουρδικό πληθυσμό στην νοτιοανατολική Τουρκία, επιβεβαίωσε ότι η τουρκική αστυνομία τη συνέλαβε στο πλαίσιο μιας έρευνας με την κατηγορία της «προπαγάνδας υπέρ μίας τρομοκρατικής οργάνωσης».

«Η αντιτρομοκρατική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στην οικία μου, μία ομάδα 8 προσώπων. Με οδηγούν τώρα στο τμήμα. Κατηγορία: "προπαγάνδα υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης"» έγραψε η Φρεντερίκε Γκέρντινκ στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Μπερτ Κέντερς, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα και αναμένεται να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι έχει σοκαριστεί και έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Είμαι σοκαρισμένος από τη σύλληψη της @fgeerdink. Θα συζητήσω το θέμα αυτό προσωπικά με το συνάδελφό μου Τσαβούσογλου εδώ στην Άγκυρα».

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας είπε υπό το καθεστώς ανωνυμίας ότι οι αρχές προσήγαγαν τη Γκέρντινγκ έπειτα από εντολή του εισαγγελέα και θα αφεθεί ελεύθερη αφού δώσει κατάθεση.

Ανεξάρτητη δημοσιογράφος, η Γκέρντινγκ ζει από το 2006 στην Τουρκία, απ’ όπου στέλνει ανταποκρίσεις σε πολλά ολλανδικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης περιλαμβανομένης της βρετανικής εφημερίδας Independent.

Ειδική στο θέμα της κουρδικής μειονότητας, η ίδια είχε γράψει τον περασμένο χρόνο ένα βιβλίο σχετικά με την φονική επίθεση που διαπράχθηκε την 28η Δεκεμβρίου του 2012 εναντίον μίας ομάδας Κούρδων λαθρέμπορων από τον τουρκικό στρατό που θεώρησε ότι ήταν αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κοντά στο χωριό Ουλούντερε στα σύνορα με το Ιράκ.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής 34 άμαχοι έχασαν την ζωή τους.

Η σύλληψη της Ολλανδής δημοσιογράφου πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναλάμβανε , κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον των πρεσβευτών της Τουρκίας, ότι «τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία (είναι) πιο ελεύθερα σε σύγκριση με οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης ή του κόσμου».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: