"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Το 81% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της εξόδου τoυ Μπουρδέλου από την Ευρωζώνη - Ο Αλέξης θα τους αλλάξει γνώμη "με έναν νόμο - ένα άρθρο"

Δημοσκόπηση με το ερώτημα «Πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ;», διενεργεί στην ηλεκτρονική σελίδα της η γερμανική "Frankfurter Allgemeine Zeitung", με το 81% να απαντά καταφατικά και μόλις το 19% να εκφράζει αντίθετη άποψη.

 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το 54% απαντά «Ναι, καλύτερα ένα τέλος με τρόμο παρά ένας τρόμος χωρίς τέλος», ενώ το 27% απαντά «Ναι, δεν πρέπει να επιτρέπουμε στην Ελλάδα να μας εκβιάζει». Το 13% δηλώνει «Όχι, η Ευρωζώνη είναι και μια κοινότητα αλληλεγγύης», ενώ το 6% «Όχι, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο».
 
Ενδεικτικό πάντως του ενδιαφέροντος της γερμανικής κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι ότι: 

Eχουν καταγραφεί ως τώρα πάνω από 24.100 ψήφοι, ενώ σε αντίστοιχες δημοσκοπήσεις της FAZ σπανίως οι συμμετέχοντες φθάνουν τις 10.000

Δεν υπάρχουν σχόλια: