"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


IΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: Aυστραλός ισλαμοφασίστας που μάχεται στη Συρία, φωτογραφίζει τον ανήλικο γιό του με το κομμένο κεφάλι ενός στρατιώτη !!!

Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα, η φωτογραφία που  απεικονίζει ένα αγοράκι από την Αυστραλία να κρατά «θριαμβευτικά» το κομμένο κεφάλι ενός δολοφονημένου σύρου στρατιώτη.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία, και δημοσιεύτηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Καλέντ Σαρούφ στο Twitter. Αναπαράγεται πλέον συστηματικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο γιος του Σαρούφ και την συνοδεύει η λεζάντα «Μπράβο αγόρι μου!». Το αγοράκι φοράει κασκέτο, καρό παντελόνι και μπλε πουκάμισο και προσπαθεί με τα δυο του χέρια να κρατήσει το κομμένο κεφάλι του στρατιώτη. Άλλη φωτογραφία δείχνει τον Σαρούφ να κρατάει το κεφάλι.

Ο Σαρούφ, που είναι Αυστραλός, πιστεύεται ότι κατέφυγε πριν από ένα χρόνο μαζί με την οικογένειά του στη Συρία και θεωρείται ένθερμος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σαρούφ προσφεύγει σε τέτοιου είδους ακραίες δημοσιεύσεις. Σε μια άλλη φωτογραφία παρουσιάζεται να φορά τη στρατιωτική στολή παραλλαγής και τα παιδιά του να κρατούν όπλα, ενώ πίσω τους κυματίζει η σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Οι αυστραλιανές αρχές τον καταζητούν ως τρομοκράτη, δεδομένου ότι εις βάρος τους εκκρεμούν κατηγορίες για πλήθος εγκλημάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η εκτέλεση ενός ιρακινού αξιωματούχου.

«Αυτές οι φρικαλεότητες που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό συνιστούν ακόμα μία απόδειξη για το τι ακριβώς είναι ικανές να πράξουν αυτές οι βάρβαρες οργανώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αυστραλός πρωθυπουργός, Τόνι Άμποτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: